Ateliere de animaţie

Atelier de animaţie 2D

cu Luiz Stockler

pentru adolescenţi de 14-18 ani

miercuri 4 octombrie și joi 5 octombrie, între orele 15.00 și 18.00, la CINETic

Un atelier de animaţie 2D, desenată cu mână şi realizată cadru cu cadru. Acoperă principiile de bază ale animaţiei clasice. Participanţii vor face desene simple, într-una din tehnicile prezentate, şi vor crea o secvenţă animată de cinci secunde. Trainer: Luiz Stockler este regizor şi ilustrator brazilian care trăieşte şi activează în Londra. Animaţiile sale au fost selectate şi premiate la festivaluri din întreaga lume. Din 2016 este trainer la atelierul Animation Worksheep.

Înscrieri pînă la 29 septembrie la ana[at]animest.ro.

 

Atelier scratchboard

cu Tomi Malkki

pentru adolescenţi de 14-18 ani

vineri 6 octombrie, între orele 15.00 și 18.00, la CINETic

La atelierul "Itch and scratch that board" participanţii vor explora tehnicile animaţiei scratchboard şi fiecare va pleca acasă cu o imagine a sa realizată în acest stil. Trainer-ul Tomi Malkki este un artist grafic, ilustrator şi animator finlandez al cărui film Zoo va fi proiectat în cadrul Creepy Animation Night. În toate filmele sale foloseşte tehnica scratchboard-ului.

Înscrieri pînă la 29 septembrie la ana[at]animest.ro.

 

Atelier de benzi desenate

cu Aniela Ariton

pentru copii de 10-14 ani

zilnic în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, respectiv 6-8 octombrie, între orele 15.00 și 18.00, la CINETic

La atelierul de benzi desenate, atenţia va fi îndreptată spre explorarea acestui univers vizual.  Vor fi parcurse noţiuni de bază despre conţinut (compoziţie, mesaj, titlu, simboluri), sub forma unor exerciţii interactive, ca în final să rezulte o serie de BD-uri scurte, cu poveşti individuale sau de grup. Trainer-ul Aniela Ariton este ilustrator şi lucrează la aplicaţii pentru mobil, dar şi la poveşti pentru copii. În timpul liber se lasă captivată de lumea benzilor desenate, care îi oferă o sursă inepuizabilă de inspiraţie.

Înscrieri pînă la 29 septembrie la ana[at]animest.ro.

 

Atelier de animaţie stop motion

cu Ion Aramă & Radu C. Pop

pentru copii de 8-12 ani

zilnic în perioada 2-5 octombrie, între orele 15.00 și 18.00, la CINETic

Copiii vor lucra cu hârtie decupată si plastilină pentru a-şi crea propriile personaje şi poveşti. Rezultatul va fi pus laolaltă pentru a realiza primele lor filme de animaţie. Trainer-ul Radu C. Pop este artist vizual şi animator. După absolvirea Universităţii de Arte din Bucureşti şi a masteratului de Animaţie de la UNATC, a participat la mai multe ediţii ale Animation Worksheep, devenind la scurt timp parte din echipa Anim'est. Ion Aramă este regizor, ilustrator şi animator. Printre proiecte de animaţie, pune laolaltă idei pentru un lungmetraj live action.

Înscrieri pînă la 29 septembrie la ana[at]animest.ro.

 

Animaţie pentru copii: demonstraţie live

cu Ana Cătălina Dobrescu

pentru toate vârstele

Cei mai curioşi dintre micii spectatori Anim'est vor avea ocazia să participe la ateliere demonstrative, care le vor oferi acces în culisele animaţiei. Atelierele vor avea loc înainte de proiecţiile Minimest. Trainer-ul Ana Cătălina Dobrescu este designer graphic şi animatoare, absolventă a Facultăţii de Film şi a masteratului de Animaţie de la UNATC. A participat la Animation Worksheep încă de la prima ediţie, devenind la scurt timp parte din echipa Anim'est.

Atelierele vor avea loc înainte de proiecţiile Minimest la Cinema Elvire Popesco.