CREEPY ANIMATION NIGHT 2017

     

 

*Foto Diosa - Christina One Photography

Creepy Animation Night ediţia a 9-a aduce un maraton de animaţii horror şi bizare,  cele mai noi scurtmetraje internaţionale, în buna tradiţie a acestei secţiuni a festivalului, un eveniment ce provoacă simţurile şi imaginaţia.

Proiecţia de filme de la Cinemateca Eforie este precedată de un performance semnat DIOSA, un proiect unic în peisajul autohton, inițiat de compozitoarea și dirijoarea Simona Strungaru. Un concept muzical complex, care îmbină muzica clasică prin elemente de orchestrație cu procedee componistice specifice diverselor perioade din istoria muzicii și elemente de muzică electronică actuală. Din proiect fac parte Simona Strungaru (dirijor, pian), Gabriela Petecilă (flaut), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Nițică (contrafagot), Sebastian Burneci  (trompetă), Cristian Lăbuș (trombon bas) și Natalia Pancec (vioară). Proiectul, lansat în cadrul Creepy Animation Night, este însoțit de vizualurile realizate la cea mai recentă ediție a atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de Anim’est, și are ca tematică ideea de sfârșitul zilei și al timpului, la miezul nopții, când se trezesc la viață creaturi bizare și se dezlănțuie evenimente neașteptate, înspăimântătoare. Sfârșitul performance-ului este marcat de o prestație artistică a coregrafului, actorului și dansatorului Paul Cosma-Cimpoieru, inspirată de aceeași temă a luptei cu timpul. Responsabili de lookul artiștilor pe scenă sunt Cristina Grama și Salonul Fason, pentru hairstyling, Cristina Grama și Alexandra Grama pentru costume, Christina Oné, de la Christina One Photography, și Maria Radu Makeup Artist, pentru machiaj. 

 

Organizatori Animation Worksheep: Vlad Ilicevici, Laurentiu Bratan, Mihai Mitrică (Asociația Estenest)
Concept: Vlad Ilicevici, Dan Panaitescu, Luiz Stockler, Matei Branea, Diosa
Traineri: Dan Panaitescu, Luiz Stockler, Matei Branea
Compozitie muzicala: DIOSA (Simona Strungaru)
Worksheeperi seniori: Ion Aramă, Radu Pop
Montaj & grafica: Dan Panaitescu.
Worksheeperi: Ana Maria Gardescu, Andreea Mitică, Diana Necșulescu, Georgiana Grigoraș, Laura Pop, Loredana Bulgaru, Maia Van Kline, Radu Popovici, Victor Diaconu, Victor Diaconu, Vlada Popa.
Echipa Animation Worksheep: Vlad Ilicevici, Laurențiu Brătan, Darie Calnegru, Adi Tudose, Tamina Bojoancă, Andrei Tănase