editia a 16-a
8-17 octombrie 2021
Meniu blog

Duminică, 15 noiembrie: ceremonia de premiere Animest.15

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se încheie astăzi, pe 15 noiembrie, dar nu înainte de a vă oferi șansa de a revedea filmele câștigătoare ale acestei ediții. Poveștile pentru cei mai tineri fani ai filmului de animație vor rula și astăzi pe ecranul cinematografului virtual, iar discuțiile cu invitații ediției vor continua pe pagina de Facebook a festivalului.

De la ora 10:00, cineaștii Anca Damian, Alecu Solomon și Claudiu Mitcu, vin la întâlnirea cu publicul, într-o discuție despre utilizarea animației în filmul documentar, moderată de Laura Mușat, fondatoarea Films in Frame. Crulic – drumul spre dincolo, documentarul animat semnat de Anca Damian și premiat în 2012 cu Cristal la Annecy va putea fi urmărit pe platforma de streaming a festivalului de la ora 16:30, în secțiunea dedicată Anidoc-urilor.

Pentru cei mici, ziua va debuta de la ora 10:00, cu cel de-al treilea program competițional Minimest, continuând, de la ora 12:00, cu lungmetrajul Spioana din vecini (r. Karla von Bengtson), care spune povestea unei fetițe hotărâte să nu renunțe la visul ei de a deveni spion profesionist, chiar dacă așteptările celor din jur de la o tânără domnișoară nu se potrivesc cu felul ei de a fi. De la ora 14:30, spectatorii o vor cunoaște și pe Maj, protagonista lungmetrajului Tigri și tatuaje/ Tigers and Tattoos (r. Karla von Bengtson), care locuiește alături de unchiul său, un artist tatuator celebru. Într-o zi, ea ajunge să tatueze un tip dur, din clubul motocicliștilor, așa că brusc, ea și unchiul său sunt nevoiți să părăsească orașul. Ceea ce va urma este o serie de aventuri într-o pădure magică, printre zâne zburătoare, o familie de circari și tigrul lor uriaș. De la ora 17:00, copiii sunt invitați să savureze o selecție specială de scurtmetraje olandeze, din programul dedicat celor 100 de ani de animație olandeză, prezentat cu sprijinul Ambasadei Olandei în România.

Fanii Animest care au ratat proiecția din deschidere a filmului Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily (r. Lorenzo Mattotti) , vor avea o a doua șansă de a descoperi această poveste pentru întreaga familie de la ora 19:00, pe platforma de sreaming Animest.

Ora 18:30 aduce și cele mai așteptat vești ale ediției: marii câștigători Animest.15. În cadrul unei ceremonii speciale, difuzate în secțiunea Cinema Virtual, titlurile ediției vor fi premiate cu trofeele sustenabile realizate în acest an de Cristina Milea (Șarlatan),  scenografa distinsă anul acesta cu Premiul UNITER.

De la 20:30, filmele câștigătoare se vor bucura de o proiecție specială, iar de la 22:30, spectatorii din întreaga țară vor putea urmări Cel mai bun lungmetraj al ediției.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!