FESTIVALUL INVITAT: FESTIVALUL DE ANIMAțIE ARS ELECTRONICA

Explorator al Revoluţiei digitale încă din 1979, festivalul Ars Electronicas-a concentrat încă de la începuturi noutăţile şi posibile scenarii ale viitorului, la confluenţa între artă, tehnologie şi societate.

Viziunea, ideile şi proiectele propuse de festival în colaborare cu artişti, oameni de ştiinţă, experţi în tehnologie, ingineri, antreprenori şi activişti sociali din întreaga lumea sunt inovatoare, radicale şi deloc tributare curentelor mainstream. 

Încă de la lansarea sa, Ars Electronica şi-a lărgit constant gama de activităţi şi secţiuni. Ars Electronica este simultan un spaţiu cultural, o instituţie dedicată educaţiei şi un spaţiu de cercetare. Are sediul în Linz, Austria, şi şi-a clădit treptat o reputaţie internaţională.

Cinema-ul Electronic

Iată programul anual cu cele mai bune filme prezentate la Festivalul de Animaţie Ars Electronica: un grup de 15 creaţii ieşite din comun alese de un juriu din cele peste 1000 de animaţii trimise în fiecare an pentru a fi luate în considerare pentru trofeul Prix Ars Electronica. În acelaşi timp, Cinema-ul Electronic este o trecere în revistă a celor mai noi tendinţe din artă şi tehnologie.

În prezenţa lui Jürgen Hagler, directorul festivalului.

TROPICS

Mathilde Lavenne, France, 13'35

LA CHUTE

Boris Labbé, France, 14:22

THE FULL STORY

Daisy Jacobs, UK, 07'27 

489 YEARS

Hayoun Kwon, France, 11'18

DESCENT

Peter Burr, UK, 06'14

IMPOSSIBLE FIGURES AND OTHER STORIES II

Marta Pajek, Poland, 15'

LOVE

Réka Bucsi, France-Hungary, 14'32

AN EXCAVATION OF US

Shirley Bruno,  USA-Haiti, 11'11

FLESH NEST

Andrew Thomas Huang, USA, 09'24

NORMAN

James Paterson, Canada, 03'05

QUANTUM FLUCTUATIONS

Markos Kay, UK, 04'26