FESTIVALUL INVITAT: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE ANIMAŢIE DE LA LONDRA (LIAF)

Festivalul internaţional de animaţie de la Londra (LIAF) este mândru să selecţioneze o gamă largă de animaţii creative, dovedind că genul se adresează tuturor categoriilor de public, fără excepţie.

La cea de-a 14-a ediţie, în 2016, festivalul a captivat un public mai numeros ca niciodată cu o selecţie lipsită de compromisuri şi gata să arate că animaţia nu este destinată blockbusterelor 3D realizate pe calculator. Animaţia independentă este o artă ce continuă să se dezvolte şi să folosească un uimitor melanj de stiluri, materiale şi tehnici de producţie, de la animaţia desenată de mână, pictură pe sticlă, colaj, sculptură, materiale decupate şi păpuşi până la cele mai noi opţiuni CGI. Toate aceste tehnici şi-au făcut din plin simţită prezenţa la LIAF.

Cele 11 filme grupate în programul “Cele mai bune filme de la LIAF” formează un fantastic instantaneu al creaţiei realizatorilor de animaţie din întreaga lume. Ele dovedesc că animaţia este cea mai distractivă, inteligentă şi provocatoare formă de artă existentă. Avem comedie, horror, documentare animate, lucrări abstracte şi multe alte genuri imposibil de categorisit.

 

CELE MAI BUNE FILME DE LA LIAF

Selecţie de Nag Vladermersky, fondatorul, directorul şi selecţionerul festivalului