Highlights 10 octombrie

De la 18.30 și de la 20.30, la CinemaPRO, vor fi proiectate două calupuri de scurtmetraje din competiția internațională. Cele mai recente producţii de pe cinci continente, filme premiate la marile festivaluri de film, premiere naţionale şi mondiale, vor fi pe ecranele bucureştene la a 11-a ediţie a festivalului.

De la 16.00, la Cinema Elvira Popescu, Anim’est te invită să vezi o colecție a celor mai celebre filme de scurtmetraj cu pisici. De la celebrul Felix, creat, în anii ‘20 de Pat Sullivan şi Otto Messmer, până la pisica lui Simon, un personaj cunoscut al zilelor noastre, ți s-a pregătit o selecție delicioasă de animații cu personaje - feline de care îți vei aminti cu siguranță, totul în ton cu tematica ediției cu numărul 11.

De la 18.00, la Cinema Elvira Popescu, va fi proiectat lungmetrajul belgian Tintin și Templul Soarelui – varianta recondiționată din 1969, o animație pe gustul iubitorilor de benzi desenate.

De la 20.00, la Cinema Elvira Popescu, publicul cu vârsta de 14+ va avea ocazia să vizioneze o selecție de scurtmetraje nominalizate la Oscar, un program prezentat de televiziunea Shorts TV – The Short Movie Channel. Programul cuprinde nouă scurtmetraje realizate de animatori consacrați, nume familiare publicului fidel al festivalului, ca Don Hertzfeldt sau Bill Plympton.