Highlights 11 octombrie

De la 14.30 și de la 16.30, la CinemaPRO, publicul Anim’est e invitat să vizioneze două calupuri de scurtmetraje ale căror protagoniste sunt pisicile: Cat Toons 1 și 2 prezintă o selecție de filme inedite și provocatoare cu felina preferată.

De la 16.00, la Cinema Elvira Popescu, vor fi proiectate scurtmetrajele nominalizate anul acesta la premiul Cartoon d’Or –  acordat celui mai bun film dintre câștigătoarele trofeelor celor mai importante festivaluri de film din Europa. Câștigătorul, anunțat în septembrie în cadrul celei de-a 27-a ediții a Cartoon Forum, a fost ”Yul și șarpele”, regizat de Gabriel Harel (filmul care a câștigat și trofeului Anim’est în 2015).

De la 18.30, la CinemaPRO, va fi proiectat scurtmetrajul din competiție Nuts! ( r. Penny Lane, SUA, 2016) – povestea incredibilă, dar adevărată a lui John Romulus Brinkley, un doctor din Kansas, care în 1917 a descoperit că poate să vindece impotența transplantând testicule de țapi la bărbaţi.

De la 20.30, la CinemaPRO, poate fi văzut lungmetrajul Robinson Crusoe (r. Ben Stassen, Vincent Kesteloot, 2016), animația 3D plină de culoare, ce prezintă versiunea celebrei povești din perspectiva papagalului Tuesday.  Animația este proiectată în cadrul secțiunii speciale Țara invitată: Belgia. Pentru cei mai curioși din public, Ben Stassen, invitat la București anul acesta, va prezenta un making-of al filmului miercuri, 12 octombrie, de la 16.00, la Cinetic.