Highlights 12 octombrie

De la 18.00, la Cinema Elvira Popescu, poate fi văzută o selecție de scurtmetraje prezentate de Animac, Festivalul Internațional de Film de Animație din Catalonia. Viitorul la feminin este numele programului realizat de Carolina López, directoarea festivalului, și cuprinde 9 filme ale căror realizatoare sunt femei.

De la 18.30, la CinemaPRO, poate fi văzut lungmetrajul din competiție Fata fără mâini (r. Sébastien Laudenbach, Franța, 2016), o adaptare liberă după Frații Grimm, recompensată cu Distincția Juriului la Annecy, anul acesta.  

De la 20.00, la Cinema Elvira Popescu, Shelley Page, directoarea Departamentului de Relații Internaționale a studiourilor DreamWorks Animation, unul dintre cei mai importanți invitați ai festivalului anul acesta, vine să prezinte programul special ”The Eye Candy Show”: o selecție a unora dintre cele mai bune scurtmetraje și reclame TV, filme descoperite la diverse studiouri, școli și festivaluri din întreaga lume.

De la 20.30, la CinemaPRO, pot fi vizionate scurtmetrajele din competiția românească: 12 titluri au fost selectate, anul acesta, câștigătorul dintre acestea urmând să fie decis de un juriu din care fac parte Anthony Farquhar Smith (key-animator Mireasa Moartă, Fantasticul Domn Fox), Carolina Lopez Caballero (Directorul Festivalului Animac) și Martin Vandas (directorul companiei de productie Maur Film).