Juriul secțiunilor scurtmetraj internațional și film studențesc

Thomas Renoldner (Austria)

Thomas s-a născut în 1960 în Linz, Austria. După studii de psihologie, în 1989 a început să studieze pictură şi animaţie la Academia de Arte Aplicate din Viena. A regizat numeroase animaţii şi mai multe reclame. În 2000 a început să şi producă filme de animaţie. Din 1992 predă ateliere şi seminare pentru copii, tineri şi adulţi şi a fost autorul mai multor proiecte de cercetare despre istoria animaţiei austriece. Din 2009 este răspunzător de programele de animaţie avangardistă pentru Festivalul de Scurtmetraj Independent din Viena. Este directorul festivalului Două zile de animaţie, iar anul acesta a făcut selecţia de scurtmetraje austriece pe care Anim'est o prezintă în cadrul secţiunii Ţară invitată Austria.Vessela Dantcheva (Bulgaria)

Vessela s-a născut în 1975 în Sofia, Bulgaria. În 2002 a absolvit cursurile Academiei de Artă din Rotterdam, Willem de Kooning, şi apoi a urmat o specializare la Şcoala de Arte Vizuale din New York. După un deceniu petrecut în Olanda, s-a mutat înapoi la Sofia. De-a lungul ultimilor 11 ani nu doar a regizat, ci a şi produs filme de animaţie prin compania de producţie Compote Collective, pe care a fondat-o alături de partenerul ei Ivan Bogdanov. The Collective a produs mai multe animaţii care au fost selectate şi au câştigat premii la festivaluri din întreaga lume. Cele mai recente animaţii ale sale sunt Women Deserve More (2018) şi Travelling Country (2016). Acum câţiva ani Vessela a început să predea animaţie la Noua Universitate Bulgară şi la Academia Naţională de Arte Frumoase din Sofia.Joris Clerté (Franța)

Joris a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Poitiers şi de atunci a devenit tot mai cunoscut în lumea filmului, a televiziunii şi a animaţiei. A regizat mai multe scurtmetraje, seriale web, videoclipuri şi reclame. Şi-a regizat cel mai recent scurtmetraj, La nuit américaine d'Angélique, împreună cu  Pierre-Emmanuel Lyet, iar efortul lor regizoral a fost recompensat în 2016 cu o nominalizare la premiul  César, Oscarurile industriei de film franceze, la categoria Cea mai bună animaţie. În prezent lucrează la un alt scurtmetraj animat, Cutia neagră. Este şi compozitor, cântăreţ şi actor, iar în 2012 şi-a publicat romanul grafic, „Vivre avec Balzac”.