SCURTMETRAJELE DE ANIMAŢIE NOMINALIZATE LA OSCAR® ÎN 2017

 

Vă invităm să urmăriţi cele cinci scurtmetraje de pe lista scurtă a Academiei Americane de Film, care au concurat în 2017 la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie.

Selecţia de filme OSCAR® Shorts este distribuită de ShortsTV™. Compania a fost fondată în 2000 de către Carter Pilcher şi este azi cea mai activă companie de producţie şi distribuţie de scurtmetraje din lume. Carter a fondat compania ca răspuns la obstacolele de care se loveau scurtmetrajele în general: lipsa vizibilităţii şi a unui public mai larg.

Din 2005, Carter, care este şi membru al juriului de preselecţie a scurtmetrajelor pentru Academia Americană de Film, a început să grupeze scurtmetrajele nominalizate la Oscar şi să le proiecteze în cinematografe ca atare. Din 2006 încoace, aceste proiecţii s-au transformat într-o adevărată tradiţie. În fiecare an, cu aproape o lună înainte de gala premiilor Oscar, publicul poate vedea toate scurtmetrajele nominalizate, indiferent că sunt animaţii, documentare sau filme live-action.