STUDIOUL DE PRODUCŢIE INVITAT: CARTOON SALOON

Studioul Cartoon Saloon, a cărui reşedinţă este în oraşul irlandez Kilkenny, este un studio de animaţie de trei ori nominalizat la premiul Oscar, Globul de Aur, premiile BAFTA şi Emmy. A fost fondat de Paul Young, Tomm Moore şi Nora Twomey in 1999. De la scurtmetraje premiate la lungmetraje şi seriale TV, Cartoon Saloon şi-a croit un loc special în lumea animaţiei internaţionale.

The Secret of Kells (2010), primul lungmetraj animat al studioului, a fost nominalizat la premiul Oscar, iar în 2015 al doilea film al lui Tomm Moore, Song of the Sea, i-a adus regizorului o a doua nominalizare, însoţită de o primă nominalizare pentru producătorul Paul Young.

Parvana, film nominalizat la Globul de Aur şi premiul Oscar, a fost lansat în Statele Unite şi în Canada în noiembrie 2017 şi întâmpinat de cronici elogioase. Regizat de Nora Twomey, fondatoare a Cartoon Saloon, filmul se bazează pe apreciatul roman omonim pentru adolescenţi scris de autoarea canadiană Deborah Ellis.

Studioul a creat şi Puffin Rock, un serial pentru copii nominalizat la premiile Emmy şi disponibil pe platforma Netflix în 25 de ţări de pe glob şi pe Tencent, serviciu de streaming pe care a avut 100 de milioane de vizualizări doar în China.

Cartoon Saloon dezvoltă acum mai multe proiecte proprii şi este în pre-producţie cu două noi seriale TV, Dorg van Dango şi Viking Skool, şi cu Wolfwalkers, al treilea lungmetraj al lui Tomm Moore, a cărui producţie va începe anul acesta.