STUDIOUL DE PRODUCŢIE INVITAT: ILLUMINATION MAC GUFF

 

O incursiune la Illumination Mac Guff

Fondată în 1986, Mac Guff Ligne este o companie de efecte vizuale şi animaţie cu sediul în Paris. A realizat imagini create pe calculator pentru reclame, videoclipuri şi lungmetraje pentru marele ecran. Compania a produs Despicable Me şi, după succesul filmului, studiourile Universal au decis să continue colaborarea cu Mac Guff Ligne în 2011, fondând împreună Illumination Mac Guff.

Noul studio de animaţie a devenit de atunci unul dintre mari producători de lungmetraje de animaţie din lume, angajând peste 900 de artişti, ingineri şi animatori. Studioul se află în spatele unor blockbustere precum cele din franciza Despicable Me - Sunt un mic ticălos (2010-2017) şi Minions - Minionii (2015), dar şi al unor succese de casă precum Lorax. Protectorul pădurii (2012), The Secret Life of Pets - Singuri acasă (2016) şi Sing - Hai să cântăm! (2016), toate produse de Illumination Entertainment pentru Universal Pictures.

Studioul dezvoltă acum nu mai puţin de patru filme: The Grinch (2018) şi continuări pentru Minions (2019), The Secret Life of Pets (2020) şi Sing (2020). Alte trei animaţii, deocamdată fără titluri, au fost anunţate, cu date de premieră programate până în 2023.

 

Invitat special: Jacques Bled

Cu o carieră de peste 30 de ani în mediile creative, de la efecte vizuale digitale pentru reclame şi  filme de cinema la animaţie 3D ca preşedinte şi fondator al Mac Guff Ligne, Jacques Bled a devenit în 2011 preşedintele companiei Illumination Mac Guff.