Workshop de animaţie stop-motion pentru copii

Copiii sunt răsfăţati şi în acest an la Anim’est. Minimest, secţiunea specială dedicată celor mai tineri spectatori ai festivalului, cuprinde proiecţii ale celor mai îndrăgite filme de animaţie recente şi evenimente speciale, dar şi un workshop de animaţie stop-motion. În perioada 10-14 octombrie, 15 copii vor avea posibilitatea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca pesonaje principale jucăriile LEGO. Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat,  de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim'est 2008, deținând și un important portofoliu în publicitate, Vasi este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor. 

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 8-12 ani cu imaginaţie bogată şi poveşti de spus. Pentru selecţie, aceştia trebuie să trimită,  pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul MINIMEST, o compunere de maxim o pagină, cu titlul „Personajul de desen animat care mi-ar plăcea să fiu”. Workshopul de film de animaţie pentru copii organizat de Anim'est la ediţia 2010 s-a bucurat de un real succes, reacţiile din partea copiilor, părinţilor, trainerilor şi partenerilor festivalului încurajându-i pe organizatori să organizeze şi anul acesta un astfel de atelier. Imagini de la ediţia precedentă a atelierului, într-un material realizat de echipa video content a festivalului pot fi urmărite accesând http://www.youtube.com/watch?v=t4KFFEJ6fF0 

Scurtele animaţii rezultate în urma workshopurilor Anim'est vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul Galei de Închidere a festivalului, găzduite de Cinema Patria sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la ora 19:00.

Înscrierile la workshop se desfăşoară în perioada 7-28 septembrie, iar rezultatele vor fi anunţate pe data de 1 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est.