editia a 16-a
8-17 octombrie 2021

Animate Projects – studioul invitat, filme și dezbatere

Animate Projects se situează la intersecția dintre film, artă și animație. Condus de Abigail Addison și de Gary Thomas, studioul produce din 2007 filme experimentale de calitate, care au rulat la televiziune, în cinema, la festivaluri, în galerii și pe platforme digitale. Au primit distincții precum: Cel mai bun film Cutting Edge în cadrul British Animation Awards în 2008, Cel mai bun film experimental la Chicago Underground Film Festival ediția 2011, Premiul Lumen 2016 Moving Image, alături de o nominalizare la premiile BAFTA pentru scurtmetraj animat, în 2019.

Incursiuni animate

Selecția pregătită pentru Animest cuprinde proiecte inspirate din viața reală, povestite de oameni adevărați sau reprezentative pentru locuri reale. Sunt spuse de o multitudine de voci, printre care cele ale unor oameni de știință ce vorbesc despre cercetările lor, cea a lui Chelsea Manning (cunoscută drept Bradley Manning) și cea a unui scriitor aspirant de science-fiction.  Evenimentele istorice sunt readuse la viață cu multă imaginație, de la rănile de război ale artistului Oskar Kokoschka, la arhiva de film pierdută a Palestinei sau la viespea ce-i servea drept animal de companie unui biolog amator din Anglia victoriană.

Proiecția de film este urmată de o prezentare a studioului britanic, la care participă Abigail Addison și realizatoarele Elizabeth Hobbs, Ellie Land și Samantha Moore.

Reprezentatii