editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Pitch, please! - ediția a 2-a

CEE AnimationPolish Animation Producers Association

Pitch, please este un program inițiat de Asociația Animest și organizat cu sprijinul CEE Animation Slovenia și SPPA – Asociația Producătorilor de Animație din Polonia. Programul se adresează regizorilor și producătorilor tineri, care au un proiect de scurtmetraj animat în faza de concept, preproducție sau producție.

La ediția curentă tutorii au selectat cinci din cele unsprezece proiecte de scurtmetraj animat înscrise:

  • “In Good Company”, reg: Ana-Maria Gărdescu
  • “Mr. Ladybug”, reg: Ioana Păsărin
  • “Fata din umbră”, reg: Oleg Condrea, prod: Vitalie Popov
  • “Happy New Year”, reg: Radu Gaciu
  • “Bird in Hand”, reg: Andrei Bucureci

 

Reprezentanții celor cinci proiecte vor beneficia de training specializat sub îndrumarea tutorilor Cristian Pascariu (scenarist, regizor) și Dan Panaitescu (regizor, animator), respectiv Katarzyna Gromadzka - guest lecturer (producător @Momakin și co-organizator @Animarkt)

Proiectele vor fi prezentate public în data de 14 noiembrie 2020, începând cu 11:30, și vor fi jurizate de un juriu internațional:

 

Matija Sturm (CEE Animation)

Matija este organizator și producător în domeniul filmului, artelor performative și teatrului. Este președintele Asociației Filmului de Animație din Slovenia și director executiv al proiectelor internaționale CEE Animation Forum și CEE Animation Workshops. Este, de asemenea, membru în consiliul Federației Realizatorilor de Film din Slovenia.

 

 

Katarzyna Gromadzka (Animarkt)

Katarzyna și-a început cariera ca director de producție și scenografie pentru reclame și videoclipuri, iar în paralel a lucrat la festivaluri de film. În 2010 a devenit coordonatoare de evenimente și asistent de producție la studioul Se-ma-for. Din 2012 până în 2015 a fost director de producție și producător de linie la Se-ma-for. Cofondatoare Momakin, în prezent este producător executiv și coordonează artiști stop-motion, colaborând cu producători din toată lumea. Este membră a Asociației Realizatorilor de Film din Polonia (SFP) și a Asociației Producătorilor de Animație din Polonia (SPPA).

 

 

Paul Negoescu (FILM+)

Paul a studiat regia de film la UNATC. A regizat scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale precum Cannes, Berlin, Karlovy Vary sau Rotterdam. Două dintre scurtmetraje au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film. Filmul său de debut, O lună în Thailanda a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia. Cel de-al doilea lungmetraj, Două lozuri, a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office. A fondat Festivalul de Film Timishort și este lector universitar la catedra de regie a UNATC.

 

Cel mai bun proiect va fi va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor și producător la CEE Animation Forum 2021 – evenimentul internațional la care participă anual cele mai importante nume din industria filmului animat. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare și acces la toate workshop-urile și sesiunile de networking.