editia a 17-a
7-16 octombrie 2022
Meniu blog

Animest Family Goodies - din 24 decembrie, pe platforma Animest

Cu toții l-am văzut în filmele animate de Sărbători și ne-am îndrăgostit de poveștile fermecătoare în care-și făcea simțită prezența. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că Moșul însuși se numără printre fanii lungmetrajelor animate, iar anul acesta, aduce în tolba lui o cheie către lumea fantastică a cinematografiei de gen. Din 24 decembrie, o amplă selecție de povești animate din colecția Animest ajunge în casele spectatorilor din România și Republica Moldova prin intermediul platformei de streaming a festivalului. Fascinante și educative, 8 dintre cele mai îndrăgite filme proiectate de-a lungul celor 15 ediții Minimest vor face deliciul micilor spectatori și vor transforma timpul petrecut împreună de Sărbători într-o adevărată aventură cinematografică.

Filmele vor fi disponibile pe platformă din 24 decembrie, iar pentru a le urmări, vă invităm să achiziționați un bilet în sistem pay per view, direct de pe online.animest.ro, sau de pe platforma de ticketing parteneră: https://eventbook.ro/program/animest-online.

Johan, protagonistul Beyond Beyond (r. Esben Toft Jacobsen), își vrea mama înapoi. Locuiește pe un vas, în largul mării, cu tatăl lui care crede că numai acolo sunt feriți de puternicul Rege Pană, care i-a răpit, într-o noapte, soția. Într-o zi, tatăl lui Johan trebuie să plece de-acasă, timp în care Johan începe o călătorie plină de peripeții în lumea Regelui Pană.

The Great Bear (r. Esben Toft Jacobsen) spune povestea lui Jonathan, un băiețel foarte fericit să plece în vacanţă de unul singur la bunicul său. El crede că sora lui, Sophie, a crescut suficient! Jonathan e în stare de orice pentru a scăpa de mogâldeaţa atât de enervantă. Cum reuşeşte să scape de ea, Jonathan intră în bucluc: Sophie e răpită de un urs uriaş. Băiatul trebuie s-o găsească înainte de a fi prea târziu!

Julius din Get Santa (r. Jacob Ley) are 8 ani, trăiește într-un orfelinat și crede în Moș Crăciun. Până într-o zi când nu doar că-și pierde această credință, dar se pierde și pe sine însuși. Apoi, ceva bizar se petrece, iar dintr-o data Julius se trezește într-o lume magică.

Torben este un măr ca oricare altul, vrea să se menţină perfect, să arate impecabil. Marea lui ambiţie este sa ajungă în raft la supermarket, cel mai frumos şi delicios măr. Dar i se întâmplă ceva îngrozitor – se alege cu un vierme! Mărul și Viermele, regizat de Anders Morgenthaler și Mads Juul poate fi urmărit online din 24 decembrie.

Primul film din seria animată regizată de Janno Poldma și Heiki Ernits, Lotte from Gadgetville este povestea unei cățelușe puse pe şotii, dintr-un sat de la malul mării ai cărui locuitori împărtăşesc o bizară pasiune pentru invenţii. În fiecare an cea mai bună invenţie este premiată într-o competiţie, iar cel mai respectat inventator este chiar tatăl lui Lotte, Oskar. Doar că anul acesta marele său rival, iepurele Adalbert, e gata de orice pentru a pune mâna pe premiu.

De fiecare dată când Lotte se uită la lună se întreabă cine locuieşte acolo. În Lotte and the moonstone, într-o noapte, două siluete înfăşurate în mantii încearcă să fure piatra magică adusă de unchiul lui cățelușei după o expediţie în munţi. Lotte recuperează piatra şi îşi dă seama că aceasta are puteri magice. Pentru a-i descoperi misterul, Lotte purcede într-o călătorie plină de aventuri.

În Lotte and the lost dragons, cel mai recent film din serie, cățelușa are acum o surioară pe nume Roosi. Karl Ratonul şi Viktor Peştele sunt cercetători veniţi în vizită în Gadgetville. Participă într-o competiţie de cântece folclorice şi ca să câştige trebuie să înregistreze cântecul celei mai vechi specii de animale, legendarii dragoni scuipători de flăcări. Lotte şi Rossi sar în ajutorul cercetătorilor.

Agathe-Christine sau AC, cum îi place să-și spună, este pasionată de mistere. Imediat ce familia ei se mută într-un oraș nou, ea nu caută să-și facă prieteni noi, ci își instalează biroul de detectiv în subsolul casei. Primul mister pare simplu de rezolvat, dar curând AC își dă seama că a intrat într-o situație de nebănuit. Next Door Spy (r. Karla von Bengtson) a fost inclus în selecția de lungmetraje Minimest a ediției din acest an a festivalului.

Tot din selecția din 2020 vine și A Costume for Nicolas (r. Eduardo Rivero), povestea unui băiat de 10 ani, cu sindromul Down, căruia mama îi provoacă imaginația creându-i în fiecare an câte un costum de ziua lui. Într-o seară, băiatul descoperă cufărul lăsat de mama sa, care este de fapt un portal spre o lume fantastică, prin care Nicolas începe o aventură magică. El are misiunea de a salva un regat căruia i s-au furat toate visele și de a le arăta oamenilor că iubirea și bunătatea pot învinge orice bariere.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!