editia a 18-a
6-15 octombrie 2023
Meniu blog

Animest Christmas Special 2022

În decembrie, copii au sărbătorit Crăciunul alături de Animest, cu ateliere și filme de animație inspirate de sărbătorile de iarnă. Evenimentul a avut loc sâmbătă, pe 17 decembrie, la Institutul Cervantes din București.

Participanții au început dimineața cu un ceai cald cu scorțișoară, urmat de vizionarea unui calup de scurtmetraje pentru copii (6+). Apoi au participat la ateliere de animație, sub îndrumarea animatorului și regizorului Călin Gherghevici. Acestea au avut ca temă crearea de felicitări de Crăciun animate prin intermediul tehnicii stop-motion, folosind aparate profesionale.

Atelierele s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani și toate cele 12 locuri disponibile au fost ocupate. În cadrul atelierelor, copiii au primit noțiuni de bază despre principiile animației și au învățat cum să creeze personaje și să spună povești prin imagini. De asemenea, și-au dezvoltat gândirea vizuală și au învățat să colaboreze cu ceilalalți copii. În final, copiii au produs felicitări animate numai bune de trimis cu ocazia sărbătorilor.

Atelierul a fost organizat cu sprijinul Groupama Asigurări, Instituto Cervantes și UNATC.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!