editia a 19-a
4-13 octombrie 2024

Cod de conduită

Animest își propune să creeze un mediu primitor și inclusiv pentru toți oaspeții festivalului, echipa de organizare și voluntari. Nu vom tolera nicio formă de comportament abuziv, fie că este verbal sau fizic.  

Prin participarea la evenimentele, proiecțiile și petrecerile Animest, îți exprimi acordul de a urma prezentul Cod de Conduită. 

Abuzurile includ, dar nu se limitează la:

  • prejudecăți (referitor la identitatea și expresia de gen, sexualitate, vârstă, rasă, religie, convingeri, dizabilități, sau condiție socio-economică)
  • comentarii derogatorii sau insulte specifice 
  • intimidarea deliberată sau urmărirea cuiva  
  • atingerea fără permisiune sau atenția de natură sexuală 
  • invadarea spațiului personal
  • comportamentul sau adoptarea unui ton agresiv 
  • fotografierea sau înregistrarea fără permisiune
  • întreruperea proiecțiilor, a sesiunilor de Q&A, sau a altor evenimente
  • încurajarea oricăror dintre comportamentele de mai sus

Oricine încalcă aceste politici de respect reciproc va fi rugat să înceteze imediat. În cazul în care comportamentul negativ persistă, organizatorii festivalului sau reprezentanții lor pot decide să revoce dreptul de participare la un eveniment specific sau pe durata festivalului, în acest an sau pe viitor (fără returnarea contravalorii biletului sau abonamentului la festival). 

Te încurajăm să fii un membru activ al comunității Animest! În timpul festivalului, dacă ești victima sau martorul unei situații abuzive, sau dacă dorești să ne comunici altceva pe această temă, te rugăm să informezi un membru al echipei de organizare sau un voluntar – o să ne găsești la intrarea în sala de eveniment sau în clădirea-gazdă. Te vom susține, sau vom identifica pe cineva care poate să o facă corespunzător. 

Orice ne spui, vom asculta cu mintea deschisă, prioritizând siguranța ta imediată. Informațiile împărtășite rămân între noi până când – și dacă – decidem de comun acord altfel. Putem să te îndrumăm și spre organizații de profil care să te susțină.

Preferi să ne scrii? Contactează-ne la safe@animest.ro


Festivalul Internațional de Film de Animație Animest este membru al Animation Festival Network și ca atare susține Keep Festive, o inițiativă colectivă împotriva oricărui fel de abuz sexual, care susține organizatorii festivalurilor pentru a crea un mediu mai sigur pentru toți participanții la eveniment.