Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Stiri Animest

Meniu blog
Premiile Animest 2023
Trofeul Animest A Crab in the Pool, r. Alexandra Myotte, Jean-Sébastien Hamel (Canada, 2023, 11 min 11 s)   Mențiune special pent..
Citește mai mult
ANIMEST + Conference: industria internațională a filmului de animație se întâlnește la București
Între 6-15 octombrie 2023, la București, are loc a 18a ediție a festivalului internațional de film de animație ANIMEST. Secțiunea dedicată ..
Citește mai mult
Animest.18 vine cu povești de Haruki Murakami, realități distopice și filme premiate în competițiile marilor festivaluri
Doar câteva zile ne mai despart de ediția de majorat a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Din 6 octombrie, cele mai noi și ..
Citește mai mult
Competiția Animest dedicată filmelor VR te transformă în personaj de film de animație
Cele mai puternice povești animate spuse prin intermediul realității virtuale se văd la Animest în competiția internațională dedicată artiștilor..
Citește mai mult
O nouă ediție Minimest, cu povești animate pentru copii și părinți, la Animest.18
Când ești mic, tot ce vezi pe ecranul de cinema pare desprins dintr-o lume cu uriași - o lume magică, din care poți învăța o mulțime de lu..
Citește mai mult
Regizorul japonez Keiichi Hara, unul dintre cei mai influenți creatori de animeuri, vine la Animest.18
Regizorul Keiichi Hara, unul dintre cei mai apreciați artiști japonezi ai momentului, vine în România la cea de-a 18-a ediție a Festivalul..
Citește mai mult
Animest își celebrează majoratul cu un maraton de evenimente dedicat exclusiv publicului adult
Nopțile albe dedicate celor mai îndrăzneți și mai curioși dintre fanii filmelor de animație se întorc în sălile de cinema din Bucure..
Citește mai mult
O incursiune în lumea animației baltice: Letonia, țara invitată la Animest.18
Devenită deja tradiție, retrospectiva pe care Animest o dedică anual țărilor cu o prezență puternică pe harta internațională a filmului de animație ad..
Citește mai mult
Competiția Românească Animest.18: 90 de minute de încântare 
Din ce în ce mai curajoase în abordarea stilurilor de animație, ancorate în realitatea zilelor noastre sau desprinse dintr-o lume a ..
Citește mai mult
O poveste emoționantă de familie aduce gustul copilăriei în deschiderea Animest.18: Chicken for Linda!, câștigătorul Cristalului Annecy
Parisul paralizat de proteste creează fundalul unei seducătoare povești de familie în Chicken for Linda! (Linda veut du poulet!), filmul care va..
Citește mai mult
Înscrieri în Incubatorul de animație 2023
Proiectul Animest devenit cea mai mare Comunitate pentru adolescenți dedicată animației și artei digitale În urmă cu 4 ani, Animest lansa I..
Citește mai mult
Competiția internațională Animest.18 sfidează barierele imaginației
Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 ..
Citește mai mult