editia a 16-a
8-17 octombrie 2021

Stiri Animest

Meniu blog
Two Hot Nights: Weekendul Animest dedicat exclusiv adulților
Erotica – The Night of Erotic Animation, selecția de filme provocatoare dedicate adulților, care s-a bucurat de un succes colosal în 2019,..
Citește mai mult
Căutam voluntari pentru Animest.16!
Animest caută din nou voluntari! Avem nevoie de tine, avem nevoie de timpul tău și de implicarea ta. Noi punem la bătaie multă voie bună, acces la ..
Citește mai mult
Lumi imaginare, personaje legendare, filme de Oscar și povești din toată lumea în selecția oficială Animest 2021
Filmele de animație recuceresc marele ecran la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest (8-17 octombrie, București). Insp..
Citește mai mult
O nouă ediție Pitch, please!, concursul Animest dedicat scurtmetrajelor animate aflate în pre-producție
Drumul unui scurtmetraj de animație din faza de idee, și până la proiecția lui pe marele ecran, reprezintă o adevărată provocare pentru creatori..
Citește mai mult
47 de scurtmetraje sosite din întreaga lume concurează pentru Trofeul Animest 2021
Magia filmelor de animație revine în această toamnă în sălile de cinema și pe ecranele spectatorilor din toată țara. În perioada 8-1..
Citește mai mult
Filme de animație pentru publicul de toate vârstele și experiențe cinematografice intense, la prima ediție Animest Timișoara
În primul weekend de toamnă, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest, cel mai amplu eveniment din România dedicat exclusiv ci..
Citește mai mult
12 cineaste selectate pentru participarea la Sisterhood of Young Animation Auteurs
Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), primul și cel mai amplu program de studiu din România dedicat creatoarelor din industria filmelor ..
Citește mai mult
Animated Women
Cel mai amplu proiect expozițional dedicat  femeilor din industia de animație, ajunge în România Practica tradițională a autoportr..
Citește mai mult
Sisterhood of Young Animation Auteurs
Programul Animest dedicat creatoarelor din  industria filmului de animație Nimic nu e imposibil în lumea filmelor de animație, dar stati..
Citește mai mult
Pe 1 iulie s-a încheiat perioada de înscriere a filmelor pentru Animest 2021.
Vă mulțumim tuturor pentru filmele trimise. Comitetul de selecție are de vizionat peste 1850 de filme, sosite din toată lumea. În luna august, &..
Citește mai mult
Încep înscrierile la cea de-a doua ediție a Incubatorului de animație – programul Animest dedicat liceenilor din România și Republica Moldova
Vacanța de vară e pe cale să-nceapă, și odată cu ea, cel mai amplu program educațional Animest, ajuns anul acest la cea de-a doua ediție. Încep&..
Citește mai mult
Start înscrierilor la cea de-a 16-a ediție Animest!
Ediția cu numărul 16 a unuia dintre cele mai îndrăgite evenimente cinematografice din București va avea loc în perioada 8-17 octombrie 202..
Citește mai mult