editia a 19-a
4-13 octombrie 2024

Regulament Animest Hot Points

Animest Hot Points este un proiect inițiat de Asociația Animest cu sprijinul TEB - Termoenergetica București, cu scopul de a înfrumuseța cartierele capitalei și de a activa viața culturală în cartierele bucureștene. În acest scop vom organiza un open call în urma căruia vom selecta artiști/artiste care vor realiza picturi murale de mari dimensiuni pe pereții unor puncte termice localizate în București.

Selecția lucrărilor se va realiza gradual, pe măsură ce primim propunerile (deadline trimitere propuneri: 31 august 2022), iar atribuirea punctelor termice pe care fiecare persoană își va crea lucrările se va desfășura în perioada 1-4 septembrie 2022.

Exemple de puncte termice disponibile

Lista întreagă a punctelor termice disponibile va fi oferită după selecție.

Cine poate aplica
Orice artist/artistă care dorește să realizeze o pictură murală de mari dimensiuni.
Experiența prealabilă în realizarea picturilor murale nu este obligatorie, însă constituie un avantaj.

Criterii de eligibilitate
Pentru aplicație se va trimite o propunere de proiect (orice format este acceptat) și un portofoliu de lucrări (sunt suficiente link-uri către conturi de social media, ex: Behance, Instagram).
Persoanele care aplică garantează că vor putea participa la implementarea proiectului, în perioada stabilită de organizator, anume 5-30 septembrie.
Persoanele care aplică garantează că vor ține cont de restricțiile de design impuse de organizator, care implică plasarea siglei Animest și a siglei TEB pe lucrare.

Ce oferim
Organizatorul pune la dispoziția artiștilor selectați:

  • materiale de lucru
  • o masă pe zi
  • cazare pentru maximum 4 nopți, acolo unde este cazul
  • acreditare la Festivalul Animest.17 (7-16 octombrie 2022), cu acces la toate evenimentele festivalului
  • sprijin logistic: scară, schelă, acces la sursă de curent, proiector - după caz
  • sprijin organizatoric în implementarea proiectului.

 

Ghid concept
Tema din acest an a Festivalului Animest este LOVE / IUBIRE, iar lucrările din cadrul proiectului Animest Hot Points vor interpreta aceeași temă.
Am ales iubirea ca reacție la adversitățile la care este supusă întreaga lume: pandemie, război, criză economică, schimbări climatice. Iubirea înseamnă totodată și toleranță, self-love, empatie, sprijin și deschidere față de lumea exterioară. Iubirea poate însemna și puterea de a depăși momente dificile sau dorința de a ne accepta unii pe alții, așa cum suntem.
Iubirea poartă în ea însăși un mesaj puternic, care încurajează reprezentări candide, prietenoase și tandre. Cu toate acestea, preferăm să ne ferim de abordarea clasică - sau chiar clișeică -  ce implică inimioare, fluturi, curcubee etc. 
Încurajăm artiștii să interpreteze tema într-o manieră originală. 

Nu vom accepta propuneri cu caracter ofensiv sau instigator la ură.

Înscriere
Înscrierea se face prin formularul online, aici.

Înscrierea se face prin trimiterea propunerii de proiect (ce respectă Ghidul-concept precedent) și a descrierii acestuia, alături de lucrări din portofoliul personal (ex: link-uri către conturi de social media) și detalii de contact.

Propunerile vor fi analizate și selectate de un juriu format din trei persoane: 

  • un artist cu experiență în domeniu: Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată)
  • un reprezentant al Organizatorului (Festivalul Animest)
  • un reprezentant al partenerului (TEB - Termoenergetica București).

 

Propunerile vor fi selectate pe măsură ce le primim. Lista întreagă a punctelor termice disponibile va fi oferită după selecție. Fiecare persoană selectată își va putea manifesta preferințele pentru punctele termice pe care dorește să își plaseze lucrarea. Decizia finală va fi luată de Organizator, luând în considerare toate preferințele exprimate.

Deadline pentru trimiterea propunerilor: 31 august 2022, ora 23:59

Perioadă de implementare a lucrărilor: se stabilește de comun acord cu fiecare artist/artistă, în perioada 5-30 septembrie 2022.