Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Anna Zača & Ioana Nicoară - Stronger together: importanța asociațiilor profesionale

Împuternicirea creatorilor, încurajarea colaborării și stimularea excelenței în lumea animației prin puterea asociațiilor profesionale. 

Anna Zača este curatoare, programator și manager de proiect în domeniul animației și al scurtmetrajului. A fost director de creație al 2ANNAS ISFF și unul dintre fondatorii Festivalului Internațional de Film de la Riga, iar în 2015 a fondat SHORT RIGA, o secțiune dedicată scurtmetrajelor și filmelor de artist în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Riga. Din 2016, Anna conduce Asociația Letonă de Animație, iar din 2018 este unul dintre membrii consiliului de administrație al Premiilor Europene de Animație.

Animatoarea română Ioana Nicoară a lucrat în diferite roluri creative pentru filme de animație românești, precum și pentru reclame și diverse proiecte culturale. Munca ei de animație completează practica sa de pictură și interesul pentru proiectele de realitate augmentată (AR). Colaborând cu Reniform Production, obiectivul ei principal este de a inova tehnicile de animație și de a promova conștientizarea culturală și artistică la o scară mai largă.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. 
Limba de desfășurare a evenimentului: Engleză.

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    13-10-23 13:00