Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Benjamin Efrati - De la muzică către film și înapoi

Benjamin Efrati e artist media și producător de muzică electronică francez. Începând din 2012, a compus coloane sonore pentru filme, scurtmetraje animate, și seriale (Candide, Zsuzsanna Kreif, 2017; The New Kid, Arnaud Dezoteux, 2020; Amok, Balázs Turai, 2022; Inner Feels: Everything Flows, Carin Klonowski, 2023). Lucrările și performance-urile lui au ajuns la publicul din Franța, Japonia, Ungaria, și China.

Atelierul explorează modul în care regizorii de scurtmetraje pot folosi muzica în moduri originale și ce tip de colaborare pot stabili cu compozitorii.

Studiul de caz este Amok, scurtmetrajul muzical de animație premiat cu trofeul Annecy Cristal, regizat de Balázs Turai în 2022. Acest masterclass este dedicat implementării unor fluxuri de lucru alternative în contextul unei industrii cinematografice din ce în ce mai automatizate. În timp ce filmul ca formă de artă se ocupă de povestirea vizuală, dialogul și interpretarea vocii, precum și de designul de sunet, vom analiza în detaliu valoarea de producție a muzicii personalizate și vom lua în considerare implicațiile din viața reală, precum și consecințele fluxurilor de lucru multimedia emergente (bănci de muzică, coloane sonore generate de inteligența artificială).

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Limba de desfășurare a evenimentului: Engleză.
 

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    11-10-23 13:00