editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Cartoon Cocktail

Cartoon Cocktail este un cineclub organizat de Animest, prin care vrem să creăm un spațiu relaxat de întâlnire și de discuții, atât pentru profesioniștii din animație, cât și pentru entuziaștii din publicul larg. 

La fiecare ediție ne delectăm cu o selecție de scurtmetraje eye-candy, mixată de invitații noștri speciali. După filme rămânem la un pahar, două și la discuții despre filme. Cartoon Cocktail este găzduit de Arthub.

Următoarea ediție va fi 25 mai, ora 19:00, la Arthub și va fi mixată de Dan Panaitescu. Mai multe informații aici.

 

Ediții trecute:

Prieten bun al festivalului, Luiz a avut ca misiune să mixeze pentru o listă de scurtmetraje care să suprindă încă din primele minute.

Gazda acestei ediții a fost Alina Gheorghe, al cărei scurtmetraj – Degete de sticlă – a fost selectat la cel mai important festival de animație din Europa – Festivalul de la Annecy, la categoria Graduation films. De asemenea, scurtmetrajul a obținut și o mențiune specială de la juriul Animest în 2022.

  • CC#3, 11 Mai. Mixat de Katarzyna Gromadza și Raluca Mănescu.

Katarzyna Gromadza și Raluca Mănescu, ambele mentori la SYYA - Sisterhood of Young Animation Auteurs, au făcut o selecție de filme realizate de duete de regizori. De ce duete? Pentru că exprimă perfect ceea ce echipa SYAA știe să facă cel mai bine - să lucreze împreună pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.