Editia 9
Editor și redactor-șef al revistei online de animație CartoonBrew.com, Amid este de asemenea autor a șase cărți despre arta și istoria animației. În 2015 va fi publicată noua sa lucrare, o biografie a lui Ward Kimball, legendar animator al studiourilor Disney.
S-a manifestat din plin în industria animației. A lucrat timp de patru ani ca director de producție pentru compania de animație Spümcø. În 1998, a fost angajat de către Animation World Magazine, prima publicație online dedicată animației, pe postul de redactor asociat. A lucrat, în nenumărate rânduri, ca expert în design de personaj și în producţie pentru DreamWorks Animation.
Robert Morgan este regizor nominalizat la premiile BAFTA, scriitor și animator. A studiat animația la University for Creative Arts din Farnham și a realizat o serie de scurtmetraje extrem de apreciate, care au fost prezentate în cadrul a sute de festivalurile internaționale de film, printre care Sundance, Rotterdam și Clermont-Ferrand. Face atât filme de ficţiune, cât și de animație.
În 2012, a câștigat premiul Arts Foundation pentru animație.
În prezent, lucrează la mai multe scurtmetraje și colaborează la diferite proiecte de lungmetraje.
Producător de filme de animație și documentare, cu studii de imagine la Școala națională superioară Louis-Lumière, apoi regizor până în 1997, Christian Pfohl și-a dedicat viața filmului de scurtmetraj. Din 1992, când a fost înființată casa de producție Lardux films, el a produs împreună cu prietenii și asociații săi 85 de scurtmetraje, 7 lungmetraje și peste 30 de documentare de televiziune. Pasionat de universul narațiunii și de managementul proiectelor, membru al mai multor comisii de susținere și finanțare în domeniu, Christian Pfohl a dobândit treptat o experiență însemnată în această frumoasă meserie de producător de cinema de artă.
Lana are o specializare solidă în realizarea de filme de ficţiune și a studiat producția de film și istoria cinematografică la UCLA. Din 2010, este coordonatoarea studenţilor din al doilea an ai prestigioasei şcoli Animation Workshop din Viborg. Ţine cursuri despre cinematografia contemporană de animație și este îndrumătoarea studenților la festivalul de la Annecy, unde aceştia îşi îmbunătăţesc cunoștințele despre tehnicile de scurtmetraj animat. În fiecare an, este coproducătoarea filmelor publicitare şi reclamelor, dintre care amintim filmul de promovare „The Right Choice” realizat de Bo Juhl Nielsen, selecționat în competiţie la Annecy în 2012.
Grafician, curator, lector și fondator al Animafest – Views of the World, festivalul oficial de animație din Cipru.
În calitate de grafician, a lucrat cu companii de teatru, festivaluri de film, edituri, și a contribuit la desfășurarea a numeroase proiecte. Membru de seamă al comunității cinematografice din Cipru, Yiorgos participă intens la dezvoltarea festivalurilor de film și la promovarea realizatorilor locali. În mai 2013, consiliul ASIFA a aprobat înființarea ASIFA Cipru, în urma cererii depuse de Yiorgos Tsangaris.
Este membru fondator și președinte al Muzeului de gravură Hambis, organizație culturală activă, cu foarte multe colaborări naționale și internaționale.
În 2007 a absolvit ESSAT Roubaix, Universitatea de Artă, Design şi Creaţie Textilă. Și-a început cariera de animator cu filmele Les Lascars, Le chat du rabbin și alte lungmetraje franțuzești, apoi s-a îndreptat spre storyboard și regie. În 2012, a realizat împreună cu Rémi Godin videoclipul muzical Let’s Go, pentru trupa franceză Stuck in the Sound. Clipul a câștigat mai multe premii, la festivaluri din întreaga lume („Cel mai bun videoclip” la Anim’est 2013). În 2013, cei doi au regizat clipul Sons, pentru trupa Concorde. În prezent, lucrează la un nou videoclip și la un proiect de televiziune.
Sergiu a studiat sculptura la Universitatea Naţională de Artă. Azi este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de publicitate. A realizat grafică 3D și reclame animate pentru clienți importanți, precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex. Este unul dintre cei trei traineri de la Animation Worksheep, atelierul anual de animaţie iniţiat de Anim’est în urmă cu patru ani. În prezent, face parte din echipa unui film de lungmetraj şi lucrează la propriul scurtmetraj de animaţie.
Bean este un artist implicat în proiecte de funk, dub, d’n’b, dubstep, hip-hop, cunoscut mai ales ca solist al trupei Şuie Paparude şi al proiectului muzical Subcarpaţi. Proiect demarat de Bean în 2010, Subcarpaţi este un manifest cultural contemporan ce combină elemente din muzica electronică şi hip-hop cu influenţe din folclorul românesc, iar piesele au mesaje sociale puternice. Bean este, de asemenea, membru al colectivului Blanoz, un proiect muzical ce s-a transformat rapid într-o trupă „all star” de jam-session deschisă artiştilor de genuri foarte diverse.