editia a 15-a
9-15 noiembrie 2020 ONLINE EDITION

FAQ Cinema Virtual

Unde pot vedea lista proiecțiilor?

Cel mai ușor e să urmarești programul aici. Dar poți vedea întreaga listă de proiecții și aici.

 

Cum îmi cumpăr un bilet pentru o proiecție?

Dacă ești pe pagina de program, apăsa pe Participă și vei ajunge pe pagina proiecției. Apoi selectează prețul și apăsă Buy.
Dacă nu ești deja logat/ă pe platformă, va trebui să îți faci întâi un cont. După ce introduci adresa de email, vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. În fereastra următoare introdu codul și apoi crează-ți o parolă. Apoi îți introduci detaliile de card, apesi Pay Now și gata.
Dacă ești logat/ă, nu trebuie decât să îți introduci detaliile de card și să apeși Pay Now. Vei găsi biletul cumpărat pe platformă, apăsând în dreapta sus My Account > Dashboard.

 

Cum îmi cumpăr un Festival Pass?

Intră pe platforma de Cinema Virtual și apasă, în dreapta sus, pe Buy Passes. După ce se încarcă pagina, selectează opțiunea Buy.
Dacă nu ești deja logat/ă pe platformă, va trebui să îți faci întâi un cont. După ce introduci adresa de email, vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. În fereastra următoare introdu codul și apoi crează-ți o parolă. Apoi îți introduci detaliile de card, apesi Pay Now și gata.
Dacă ești logat/ă, nu trebuie decât să îți introduci detaliile de card și să apeși Pay Now. Vei găsi abonamentul cumpărat pe platformă, apăsând în dreapta sus My Account > Dashboard.

 

Plățile online cu cardul bancar sunt procesate de Stripe cu respectarea tuturor normelor de securitate. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinați dificultăți dacă folosiți carduri de la Banca Transilvania. Ne cerem scuze pentru inconvenient și vă asigurăm că facem eforturi pentru a rezolva cât mai rapid această problemă. 

 

Ce proiecții pot să văd cu un Festival Pass?

Un Festival Pass îți dă dreptul să vezi toate proiecțiile din cadrul acestei ediții, inclusiv cele trei evenimente speciale (Animusic, Creepy Animation Night și Trippy Animation Night).

 

Cum folosesc un Festival Pass?

Intră pe platforma de Cinema Virtual, asigura-te că folosești contul tău și alege din listă proiecția pe care vrei să o vezi. Apasă Participate ca să te înregistrezi. Apoi revino la ora proiecției și apasă Watch pentru a naviga pe pagina de vizionare.

 

De unde pot urmări o proiecție?

Proiecțiile de pe platforma online.animest.ro pot fi urmărite doar de pe teritoriul României, din cauza drepturilor de distribuție a majorității filmelor. 
Chiar dacă îți vei cumpăra bilet, nu vei putea urmări proiecțiile din afara țării. Avem însă pentru tine o serie de discuții, prezentări și un masterclass pe care le transmitem online, pe Facebook.  

 

Când pot urmări o proiecție?

Toate proiecțiile au o oră de început, pe care o poți găsi în program sau direct pe pagina proiecției. Pentru a păstra cât mai mult din atmosfera festivalului, vom respecta programul, iar tu vei avea posibilitatea de a începe vizionarea în maximum 4 ore de la ora anunțată.

 

Cum pot urmări o proiecție?

După ce ai cumparat un bilet, ai două opțiuni. 
Poți intra pe platforma de Cinema Virtual și la Screenings vei vedea lista de proiecții pentru care ți-ai cumpărat bilet. Alege proiecția pe care vrei să o urmărești și apasă Watch. Mai scurt e să cauți proiecția în program și să apeși Participă.
Dacă, conform programului, proiecția nu a început încă, vei vedea cât timp mai ai de așteptat. Când se termină numărătoarea inversă, va începe proiecția în aceeași pagină.
Nu uita, poți deschide proiecția cu maximum 4 ore după ora oficială de start.
 

Cum pot controla proiecția?

În primul rând, poți da Pause și Play, în caz că vrei să faci o pauză scurtă pentru un snack.
Poți și să navighezi înainte și înapoi în cadrul unui film. 
Însă dacă filmul este parte dintr-un calup cu mai multe scurtmetraje, nu poți alege scurtmetrajul pe care să îl vezi. Vor rula toate în ordine.


 

Am probleme cu subtitrările, ce să fac?

Dacă a înghețat o linie de subtitrare pe ecran după ce ai dat pauză, dacă s-au desincronizat subtitrările sau dacă nu apar deloc, dă un refresh paginii. 
Ar trebui să se rezolve.

  

Pot urmări proiecții de pe mai multe dispozitive?

Da, poți vedea proiecțiile de pe orice dispozitiv pe care ești logat/ă. Dar nu poți urmări decât de pe un singur dispozitiv în același timp.

 

De cate ori pot urmări o proiecție?

Orice proiecție poate fi urmărită o singură data.

 

Cum funcționează Q&A-urile?

Unele proiecții vor avea un Q&A cu realizatorii, la final. Q&A-ul va fi programat la câteva minute după terminarea proiecției și poate fi urmărit din aceeași pagină.
Când începe Q&A-ul, toți spectatorii vor primi o notificare. 
În cazul în care ai început proiecția mai târziu decât ora de start, ai totuși opțiunea să urmărești Q&A-ul (proiecția va fi pusă automat pe pauză). Apoi poți reveni și termina proiecția.
În timpul Q&A-ului poți pune întrebări folosind chat-ul de sub fereastra video.

 

Pe ce dispozitive pot să folosesc platforma de Cinema Virtual?

Poți folosi orice dispozitiv cu un browser modern (cum ar fi Chrome, Firefox, Edge, Safari) si actualizat. Nu putem garanta compatibilitatea cu versiuni vechi de browsere.

 

În ce condiții îmi pot cere banii înapoi?

În cazul unui bilet cumpărat pentru o proiecție, dacă proiecția nu se desfășoară din motive tehnice de care suntem noi responsabili, scrie-ne pe support [at] animest.ro pentru a-ți primi banii înapoi.
Festival Pass-urile nu se rambursează.


Dacă ai vreo întrebare la care nu ne-am gândit, scrie-ne pe support [at] animest.ro.
Vizionare plăcută!