editia a 19-a
4-13 octombrie 2024

FAQ Cinema Virtual

1. Unde pot vedea lista proiecțiilor?

Poți vedea lista direct pe platforma.

 

2. Cum îmi cumpăr un abonament?

De pe platforma de Cinema Virtual. Dacă nu ești deja logat/ă pe platformă, va trebui să îți faci întâi un cont. După ce introduci adresa de email, vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. În fereastra următoare introdu codul și apoi crează-ți o parolă. Selectează apoi căsuța BUY PASSES, alegi Online Festival Pass și apeși Watch. Îți introduci detaliile de card, apesi Pay Now și gata.

Abonamentul îți va permite să urmărești toate proiecțiile din programul nostru online. Abonamentul rămâne conectat la contul tău permanent, pentru a putea urmări toate proiecțiile la care dorești să participi.

 

3. Cum îmi cumpăr un bilet pentru o proiecție?

De pe platforma de Cinema Virtual. Dacă nu ești deja logat/ă pe platformă, va trebui să îți faci întâi un cont. După ce introduci adresa de email, vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. În fereastra următoare introdu codul și apoi crează-ți o parolă. Apoi găsești proiecția pe care vrei să o vezi, selectezi Watch, selectezi biletul Single și apeși Continue. Îți introduci detaliile de card, apesi Pay Now și gata.

În final, vei găsi biletul cumpărat pe platformă, apăsând în dreapta sus My Account > Dashboard.

 

4. Cum activez Online Pass-ul primit?

De pe platforma de Cinema Virtual. Dacă nu ești deja logat/ă pe platformă, va trebui să îți faci întâi un cont. După ce introduci adresa de email, vei primi un mesaj cu un cod de confirmare. În fereastra următoare introdu codul și apoi crează-ți o parolă. Selectează apoi căsuța BUY PASSES, alegi Online Festival Pass și apeși Watch. Selectezi I have a coupon code, introduci codul primit și selectezi Redeem.

Codul cuponului se poate accesa o singură dată. Acesta rămâne conectat la contul tău permanent, pentru a putea urmări toate proiecțiile la care dorești să participi.

 

5. De unde pot urmări o proiecție?

Proiecțiile de pe platforma de Cinema Virtual pot fi urmărite doar de pe teritoriul României, din cauza drepturilor de distribuție a majorității filmelor. 
Chiar dacă îți vei cumpăra bilet, nu vei putea urmări proiecțiile din afara țării

 

6. Cum pot urmări o proiecție?

După ce ai cumparat un bilet, intră pe platforma de Cinema Virtual și la Screenings vei vedea lista de proiecții pentru care ți-ai cumpărat bilet. Alege proiecția pe care vrei să o urmărești și apasă Watch

 

7. Când pot urmări o proiecție?

Toate proiecțiile se activează la data și ora din program și rămân online pe perioada întregului festival, adică până pe 16 octombrie, la ora 23:59.
Sunt reguli pe care trebuie să le impunem în urma înțelegerilor cu distribuitorii filmelor.

 

8. Cum pot controla proiecția?

Poți da Pause și Play, în caz că vrei să faci o pauză scurtă pentru un snack. Poți și să navighezi înainte și înapoi în cadrul unui film.

 

9. Am probleme cu subtitrările, ce să fac?

Dacă a înghețat o linie de subtitrare pe ecran după ce ai dat pauză, dacă s-au desincronizat subtitrările sau dacă nu apar deloc, dă un refresh paginii. 
Ar trebui să se rezolve.

  

10. Pot urmări proiecții de pe mai multe dispozitive?

Da, poți vedea proiecțiile de pe orice dispozitiv pe care ești logat/ă. Dar nu poți urmări decât de pe un singur dispozitiv în același timp.

 

11. Pe ce dispozitive pot să folosesc platforma de Cinema Virtual?

Poți folosi orice dispozitiv cu un browser modern (cum ar fi Chrome, Firefox, Edge, Safari) si actualizat. Nu putem garanta compatibilitatea cu versiuni vechi de browsere.

 


Dacă ai vreo întrebare la care nu ne-am gândit, scrie-ne pe support [at] animest.ro.
Vizionare plăcută!