Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 16-a
8-17 octombrie 2021

Girls Night Out: Joanna Quinn

Animatoarea invitată: JOANNA QUINN

Joanna s-a născut în 1962 și a crescut la Londra. A absolvit cursuri de artă la Goldsmiths College, Universitatea din Londra, înainte de studii de licență în design grafic la Universitatea Middlesex. Aici Joanna a descoperit pentru prima dată magia animației, adaptându-și rapid abilitățile unice de desen pentru a produce scurte animații fluide și dinamice. Primul ei film, Girl’s Night Out (1986), a câștigat trei premii la Annecy, în 1987, și a impus-o pe scena internațională a animației.

Joanna s-a mutat în Țara Galilor în 1985 și a fondat Beryl Productions la scurt timp după aceea cu partenerul ei, producătorul și scenaristul Les Mills. De atunci, ei lucrează împreună la producția de filme animate, reclame și ca educatori.

Abilitățile de desen, simțul umorului și personajele minunate ale Joannei au făcut din ea o figură foarte apreciată în animația mondială. A câștigat numeroase premii internaționale, inclusiv premii Emmy, Bafta și premii ale juriului la toate festivalurile importante de animație. Două dintre filmele sale, Famous Fred (1996) și The Wife of Bath (1998), au fost nominalizate la Oscar©. Filmul Britannia, o viziune foarte acidă a imperialismului britanic, i-a adus prestigiosul premiu Leonardo da Vinci, iar în 2014 a obținut premiul ASIFA Animation Laureate Award.

Joanna este educatoare angajată, conferențiar la Royal College of Art, Londra și la Universitatea din Newport (Țara Galilor); și i s-a acordat titlul onorific de doctor de către Universitatea din Wolverhampton și Universitatea Middlesex. De asemenea, este membră a Academiei Americane de Film, făcând parte din comitetul executiv al secțiunii de scurtmetraj și animație. 
Noul scurtmetraj realizat de Joanna și Les, Affairs of the Art, a fost lansat în ianuarie 2021.

Reclame 

Charmin ads

Whiskers ads

United Airlines ad

 

Scurtmetraje

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    15-10-21 18:00
    Rezervă