editia a 19-a
4-13 octombrie 2024

GoCritic! x Animest 2022

În octombrie privim nu doar filme de animație, dar ne și perfecționăm abilitățile scriitoricești într-un atelier inedit, destinat unei noi generații de critici și jurnaliști de film.

În situația actuală, foarte fluidă, din domeniul filmului, GoCritic! se va concentra atât pe îmbunătățirea abilităților de scriere ale participanților, dar le va oferi, de asemenea, orientare și îndrumare profesională în industria cinematografică în general, ghidându-i spre oportunitățile existente pentru a lucra incusiv pe plan internațional.

Atelierul este susținut, în limba engleză, de către remarcabilul jurnalist de film Vladan Petkovic și va avea loc la București, sub umbrela celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Animest, în perioada 9-16 octombrie 2022.

O selecție a articolelor scrise la atelier va fi publicată pe Cineuropa și Zippy Frames, precum și pe pagina web a Animest.

Mentorul atelierului, Vladan Petkovic, inițiator și șef de studii al programului GoCritic!, este jurnalist, critic de film, programator de festival și traducător. 
În plus, este corespondent pentru teritoriile din fosta Iugoslavie la Screen International, jurnalist senior la Cineuropa, editor colaborator pentru site-ul IDFA și consilier de program pentru scurtmetraje la IDFA. Petkovic este programator pentru ZagrebDox și Rab Film Festival (Croația) și pentru FeKK din Ljubljana (Slovenia). 

Înscrierile se fac în limba engleză până pe 20 septembrie și vor conține: 

  • CV
  • Scurtă biografie (aprox. 500 de caractere)
  • Un articol scris în limba engleză pe o temă legată de film (publicat sau nu)
  • Motivație (max. 1000 de caractere)

 

Participanții trebuie să aibă peste 18 ani.

Așteptăm cu interes candidaturile voastre aici
 
Pentru participanții din afara Bucureștiului, organizatorii vor acoperi cazarea.
Organizatorii nu acoperă cheltuielile de călătorie.

GoCritic! la Animest 2022 este organizat de AFN - Animation Festival Network în parteneriat cu Cineuropa și Zippy Frames, și este co-finanțat prin Programul Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene.