Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Jean-Charles Mbotti Malolo Masterclass - Dansul întâlnește animația

O călătorie în lumea artistului, dansatorului, animatorului și cineastului franco-camerunez, și o explorare a interacțiunii dintre dans, animație, limbajul semnelor și filmul documentar.
Printre filmele sale, "The Sense of Touch" (2014), recunoscut la nivel internațional, este exemplul perfect al legăturii dintre dans și animație. Scurtmetrajul său din 2018, "Make It Soul", un omagiu adus muzicii afro-americane, a fost nominalizat la Premiile César în 2020.

Lui Jean-Charles Mbotti Malolo îi este greu să vorbească despre munca sa fără să treacă prin trecutul care l-a ghidat până acolo unde se află astăzi. Astfel, acest masterclass va arăta cum a acceptat la început să fie un artist multidisciplinar, pentru ca în cele din urmă să înțeleagă, nu cu mult timp în urmă, că dansul și desenul sunt unul și același lucru, cel puțin pentru el, o formă de a povesti.  Jean-Charles va încerca să ghideze publicul prin procesul său și prin experiențele pe care le-a avut în încercarea de a învăța cum să spună povești.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Limba evenimentului: engleză.
 

Reprezentatii
  • Centrul Național al Dansului
    11-10-23 18:00