Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Titina – De la Schiță la Marele Ecran, cu Marie-Laure Guisset și Sunniva Fluge Hole

Sunniva Fluge Hole este creatoare de personaje și ilustratoare din Norvegia, stabilită la Oslo. A lucrat ca designer principal de personaje la mai multe proiecte de film, printre care Titina, o producție Mikrofilm. A ilustrat cărți pentru copii și titluri de generic pentru filme și a fost animatoare de reclame și videoclipuri muzicale.

Marie-Laure Guisset este animatoare și regizoare de animație, de naționalitate belgiană, stabilită la Bruxelles. Ea a lucrat la diverse proiecte premiate, precum The Triplets of Belleville, The Secret of Kells, La mécanique du Coeur, Zombillenium, și serialul The Smurfs. Cel mai recent, a regizat filmul norvegian Titina. Lucrând cu diferite formate și indiferent de tehnică, îi place să dea viață personajelor, să creeze empatie și, mai presus de toate, să spună povești.

O aprofundare în povestea "Titina", film de animație 2D realizat de studioul "Mikrofilm" din Oslo. În timp ce urmărim imagini frumoase - de la primele concepte artistice până la imaginile finale, suntem purtați de-a lungul procesului de realizare a filmului Titina, de la prima idee și schiță până la marele ecran. Cu accent special pe designul de personaj, realizat de creatoarea de personaje Sunniva Fluge Hole și pe animație, realizat de regizoarea de animație Marie-Laure Guisset, cele două ne vor vorbi despre provocările pe care le presupune realizarea unui lungmetraj de animație 2D în Europa și vor împărtăși momentele magice pe care le aduce (lucrul cu) animația.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Limba evenimentului: Engleză.

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    12-10-23 13:00