Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

Vlad Ilicevici & Radu C. Pop - World Building Worksheep

Vlad și Radu lucrează în tandem la aproape tot ceea ce fac. Ei administrează un studio de film de animație (Worksheep Studio), o platformă educațională pentru tinerii animatori și studenți români (Animation Worksheep) și, în același timp, amândoi sunt profesori la UNATC, în cadrul Departamentului de Animație. Nu în ultimul rând, cei doi au și o trupă de rock alternativ, Orkid, care va lansa cel de-al cincilea album la sfârșitul lunii octombrie și care a creat coloana sonoră a filmului Suruaika, co-regizat de cei doi, câștigător al Premiului Publicului Animest în 2022.

Animation Worksheep este o platformă dedicată dezvoltării educaționale și profesionale a tinerilor animatori din România și Republica Moldova. Dintre cei peste 200 de absolvenți ai primelor 16 ediții ale Worksheep, mai mult de jumătate lucrează în prezent ca animatori, fie în cadrul unor studiouri din România sau din străinătate, fie ca freelanceri. La fiecare ediție a Worksheep, între 15 și 20 de tineri animatori lucrează împreună la un proiect de animație, sub îndrumarea unei echipe de 6-7 traineri, pe o durată de 3 săptămâni. La ultimele 4 ediții, participanții și trainerii au lucrat la un proiect colaborativ de construcție a unei lumi „worldbuilding” - Universul fantastic al Călușarilor - bazat pe mitologia și folclorul local, amestecate cu momente definitorii din istoria recentă a Europei de Est.

De asemenea, unul dintre cele mai importante proiecte ale Animation Worksheep este un documentar animat bazat pe experiența primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care va fi prezentat ca work-in-progress în cadrul prezentării.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Limba evenimentului: engleză.
 

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    11-10-23 14:30