Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 18-a
6-15 octombrie 2023

ZINE Workshop, cu BRITT RAES

Căutăm oameni pasionați de film și de desen! Te invităm să desenăm recenzii de film! Ce filme ai văzut în cadrul festivalului? Ce ți-a plăcut? Ce impact au avut asupra ta? Ce vei păstra în amintire? Pe care l-ai recomanda altor persoane și de ce? 

Sub îndrumarea ilustratoarei și regizoarei belgiene Britt Raes, vei face o recenzie ilustrată a unui film care ți-a plăcut. 

Lucrările participanților vor alcătui un catalog alternativ al festivalului. 

 

Participarea este gratuită, dar condiționată de vizionarea (a cel puțin) unei proiecții din cadrul festivalului. 

Vom pune la dispoziție materialele necesare, însă participanții își pot aduce un suport pentru foaie sau caietul de schițe și materialele de desen preferate. 

 

Cine este BRITT RAES

Regizor, ilustrator și scenarist cu originea în Belgia, Britt creează personaje drăguțe care nu sunt doar pentru copii și povești întunecate care nu sunt doar pentru adulți. 

Scurtmetrajul ei de debut, “Catherine” (2016), a participat la peste 200 de festivaluri, câștigând 50 de premii. Al doilea scurtmetraj, “Luce and the Rock” (2022), a câștigat o mențiune specială din 160 de filme selectate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, și 35 de premii internaționale. În prezent lucrează la un serial pentru copii, o carte pentru copii și un scurtmetraj pentru adulți.

Îi place ciocolata (neagră), îmbrățișările, să deseneze schițe ale animalelor de la ZOO și Comunicarea Non-Violentă. Când călătorește, colecționează pietre pe care ulterior pictează ochi.

 

Reprezentatii
  • Institutul Cervantes
    13-10-23 14:30