Vizionează filme online
Cinema virtual
editia a 16-a
8-17 octombrie 2021
Meniu blog

Start înscrierilor la cea de-a 16-a ediție Animest!

Ediția cu numărul 16 a unuia dintre cele mai îndrăgite evenimente cinematografice din București va avea loc în perioada 8-17 octombrie 2021. Creatorii de film de animație din întreaga lume sunt invitați să-și înscrie cele mai noi proiecte într-una dintre cele opt secțiuni competiționale, până pe 20 iunie.

Înscrierile la cea de-a 16-a ediție a festivalului se desfășoară exclusiv online, gratuit, pe www.animest.ro

Animest este singurul festival de film din România care asigură câștigătorilor un loc pe lista titlurilor eligibile pentru nominalizarea la Premiile Academiei Americane de Film®, la categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație. De asemenea,  evenimentul se numără printre partenerii EMILE Awards - Premiile Animației Europene.

Animest.16 va fi o ediție hibrid, care va marca întoarcerea filmelor de animație în sălile de cinema, păstrând totodată și o componentă online a festivalului, prin intermediul căreia filmele selecționate vor putea fi urmărite de spectatorii din întreaga țară. Decizia de a păstra cinematograful virtual pe harta festivalului este un rezultat al succesului înregistrat de prima ediție organizată exclusiv online, care a reușit să atragă mii de spectatori de pe întreg teritoriul țării, demonstrând puterea animației a de a depăși bariere și de a ne aduce împreună.

Sunt eligibile pentru înscrierea la cea de-a 16-a ediție Animest filmele de animație realizate după data de  1 ianuarie 2020, care se încadrează într-una dintre cele opt categorii competiționale:

  • Lungmetraj

  • Scurtmetraj

  • Anidoc (filme documentare de animație realizate de studenți și profesioniști)

  • Film studențesc (filme realizate de studenți sau proaspăt absolvenți)

  • Videoclip muzical

  • Scurtmetraj românesc

  • Minimest (filme pentru copii)

  • Film VR 

Câștigătorii vor fi recompensați cu trofee și premii în bani, iar marele câștigător al Trofeului Animest va fi eligibil pentru lista de nominalizări la Premiul pentru Cel mai bun Film de Animație, la Premiile Academiei Americane de Film®, fără condiția obligatorie de a rula în cinematografe, așa cum prevede regulamentul oficial al Academiei.

Înainte a de completa formularul de înscriere și de a trimite filmul și informațiile necesare, creatorii sunt invitați să consulte regulamentul Animest, disponibil online. 


Suntem nerăbdători să urmărim cele mai noi proiecte animate ale anului și le dorim mult succes participanților din întreaga lume!


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!