editia a 17-a
7-16 octombrie 2022
Meniu blog

Start înscrierilor la cea de-a 17-a ediție Animest!

Animest, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din țară, deschide perioada de înscrieri pentru ediția cu numărul 17, programată în perioada 7-16 octombrie 2022. Creatorii de film de animație din întreaga lume sunt invitați să-și înscrie cele mai noi proiecte într-una dintre cele opt secțiuni competiționale, până pe 20 iunie. Filmele selecționate vor fi prezentate în acest an pe marile ecrane din București, iar în paralel, unele dintre acestea vor fi difuzate pe platforma de streaming a festivalului, accesibilă din toată țara.

Înscrierile la cea de-a 17-a ediție a festivalului se desfășoară exclusiv online, gratuit, pe https://entries.animest.ro/en/signup/new.

Animest este singurul festival de film din România care asigură câștigătorilor un loc pe lista titlurilor eligibile pentru nominalizarea la Premiile Academiei Americane de Film®, la categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație. De asemenea,  Animest este este membru al Animation Festival Network și partener CEE Animation.

Sunt eligibile pentru înscrierea la cea de-a 17-a ediție Animest filmele de animație realizate după data de  1 ianuarie 2021, care se încadrează într-una dintre cele opt categorii competiționale:

  • Lungmetraj
  • Scurtmetraj
  • Anidoc (filme documentare de animație realizate de studenți și profesioniști)
  • Film studențesc (filme realizate de studenți sau proaspăt absolvenți)
  • Videoclip muzical
  • Scurtmetraj românesc
  • Minimest (filme pentru copii)
  • Film VR 

Câștigătorii vor fi recompensați cu trofee și premii în bani, iar marele câștigător al Trofeului Animest va fi eligibil pentru lista de nominalizări la Premiul pentru Cel mai bun Film de Animație, la Premiile Academiei Americane de Film®, fără condiția obligatorie de a rula în cinematografe, așa cum prevede regulamentul oficial al Academiei.

Înainte a de completa formularul de înscriere și de a trimite filmul și informațiile necesare, creatorii sunt invitați să consulte regulamentul Animest, disponibil online. 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!