editia a 20-a
3-12 octombrie 2025

Editia 17

Abi Feijó (PT)
Competiție scurtmetraj și filme realizate de studenți

Abi Feijó este regizor, producător, profesor, director al muzeului de cinema Casa Museu de Vilar. A fondat Filmógrafo, Casa da Animaçao, Ciclope Filmes și Casa Museu de Vilar. A regizat filmele „How Calm it is”, „Time of Darkness”, „The Outlaws”, „Fado Lusitano”, „Stowaway” și a coregizat „Our Lady of Presentation”. A semnat producția filmelor „The Night”, „Tragic Story with Happy Ending”, „Kali the Little Vampire” și „Uncle Thomas Accounding for the Days”, patru filme de Regina Pessoa, „Interstices” de Marina Graça, „Amelia & Duarte” de Alice Guimarães și Mónica Santos, „Ride” de Paul Bush și „Altötting” de Andreas Hykade. Se ocupă în continuare de Casa Museu de Vilar și de Ciclope Filmes, cu care are în producție „Virgin Fandango” de Marcy Page și „Mother’s Face” de Regina Pessoa, coordonează ateliere de animație pentru copii și proiectează spectacole cu lanterna magică.

Balázs Turai (HU)
Competiție scurtmetraj și filme realizate de studenți

Balázs Turai este regizor de film de animație, absolvent al Universității MOME din Budapesta. A scris și regizat în colaborare o adaptare a lucrării lui Voltaire „Candide”, a creat seria web numită „Oligarchia” și a regizat o scurtă satiră SF, „The Fall of Rome”. Cel de-al doilea scurtmetraj al său, „Amok”, a câștigat Cristalul și premiul France TV pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy din 2022 și premiul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo, ediția 2022.

Ioana Nicoară (RO)
Competiție scurtmetraj și filme realizate de studenți

Ioana Nicoară a știut dintotdeauna că vrea să fie un creator vizual, astfel că a absolvit Universitatea Națională de Arte din București. Dar nu a putut prezice că, începând cu anul 2012, va ajunge să animeze, uneori să fie art director sau scenaristă, pentru importante producții românești de animație precum „Muntele Magic” (2015) sau „Splendida Moarte Accident” (2017), proiecte comerciale și proiecte culturale. Munca pe care o face în animație se întâlnește cu practica de pictură din atelier și interesul de a dezvolta proiecte care folosesc realitate augmentată (AR). Lucrând alături de Reniform Production, scopul Ioanei este de a găsi noi moduri de a folosi mediul animației și de a promova valori culturale și manifestări artistice.

Florence Miailhe (FR)
Competiție lungmetraj și competiția românească

Florence Miailhe a absolvit Școala Națională de Arte Decorative - ENSAD. A început ca artist de machetare pentru presă, expunând desene și gravuri. În 1991, a regizat primul său scurtmetraj, „Hammam”, iar de atunci și-a dezvoltat stilul deosebit de personal în cinematografia de animație. Folosește pictura, pastelurile, nisipul și filmarea direct sub cameră.Lucrările sale au fost remarcate în diverse festivaluri din Franța și din străinătate. În 2002 a primit premiul César pentru cel mai bun scurtmetraj, „Au premier dimanche d'août”, urmat de o mențiune specială la Festivalul de Film de la Cannes în 2006 pentru „Conte de Quartier” și un Cristal d'honneur pentru întreaga activitate în 2015, la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy. „La traversée” este primul său lungmetraj, declarat cel mai bun lungmetraj din competiția Animest 2021.

Fernando Galrito (PT)
Competiție lungmetraj și competiția românească

Fernando Galrito are studii în animație și teatru, diplomă de licență în antropologie, diplomă de master în cultură și tehnologii informaționale, atestat de efecte digitale și animație (DEA), diplomă de specializare în producție de film și media, iar în prezent lucrează la un doctorat în cultura și artele comunicării. Este directorul artistic al Festivalului de Film de Animație de la Lisabona | MONSTRA, pe care l-a fondat în 2000. A regizat filme de animație și documentare, iar în domeniul pedagogiei ține proiectul de animație, cinema și video și imagine în mișcare la ESAD. CR în Caldas da Rainha (Portugalia), este lector invitat la mai multe universități din Europa, Africa, America și Asia și coordonează proiecte artistice care îmbină mai multe discipline, de la imagini în mișcare la arte plastice, interpretare, teatru și dans.

Frank Mosvold (NO)
Competiție lungmetraj și competiția românească

Frank Mosvold este producător și regizor norvegian de animație. A creat și regizat serialele de animație „Hubert” (26 de episoade a câte 10 minute) și „Ella Bella Bingo” (104 episoade a câte 10 minute). În 2020 a regizat primul său lungmetraj de animație, „Ella Bella Bingo”. Frank Mosvold a produs și regizat mai multe scurtmetraje premiate, cum ar fi „Bendik & the Monster”. De asemenea, a creat aplicații și a scris șase cărți pentru copii. A studiat economia la Babson College (Boston) și a obținut diplomă de master în producția de film (MFA) de la Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles.

Oksana Kurmaz (UA)
Competiție videoclip

Oksana Kurmaz este regizoare de animație din Kiev, Ucraina. În activitatea sa individuală de animație, pune tot timpul în echilibru proiecte comerciale, proiecte proprii și brandul personal. Inițial a fost designer grafic și ilustrator, apoi și-a găsit adevărata chemare în lumea povestirilor și a cinematografiei, fiind totodată animator autodidact. Este cunoscută mai ales ca regizoare de animație și animatoare de videoclipuri muzicale și reclame.

Răzvan Exarhu (RO)
Competiție videoclip

Răzvan Exarhu este producător și prezentator radio și TV, jurnalist, bucătar și autorul cărții „Fericirea e un ac de siguranță”. Devenit celebru cu emisiunile Rondul de dimineață și Rondul de noapte prezentate la Pro FM, Răzvan Exarhu realizează în prezent emisiunea Morning Glory la Rock FM.

Sașa-Liviu Stoianovici (RO)
Competiție videoclip

Artist și culegător de folclor. Investighează activitatea și istoriile ultimilor cobzari țărani din România. Cu formația sa Balkan Taksim, interpretează muzici vechi și noi la instrumente precum saz turcesc, šargija bosniacă, theremin, cimpoi. A concertat și a participat la expoziții de arte vizuale în Germania, Spania, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Portugalia, Italia, România.

Ioana Mischie (RO)
Competiție VR

Artist român transmedia (scenarist/regizor) și futurist transmedia, cu multiple premii pentru film, VR și concepte inovatoare. Absolventă Fulbright a USC School of Cinematic Arts și absolventă a UNATC, a promovat domeniul povestirilor transmedia ca parte a tezei sale de doctorat apreciată cu Summa Cum Laude. Proiectele sale cinematografice realizate în calitate de scenarist/regizor au călătorit la peste 250 de festivaluri din întreaga lume și au fost dezvoltate în programe internaționale avansate (Berlinale Talents - Scenarii, Atelierul Sundance - Capalbio, Cannes – Pavilionul internațional al scenariștilor, reuniunile Locarno Academy, MIDPOINT). Lucrările sale interactive au primit premii internaționale: The Webby Awards, Golden Drum, South by Southwest Hackathon, The Steamer Salon, Stereopsia, GoEast.
 

Răzvan Vasilache (RO)
Competiție VR

Răzvan Vasilache lucrează în domeniul animației și a artelor digitale din 2003. Și-a început cariera ca animator independent, lucrând la numeroase proiecte comerciale, inclusiv celebrul serial pentru copii „Tractor Tom”. A colaborat cu studiouri și case de producție consacrate precum Dacodac (RO), Bug As (NO), Optic Flavor (RO) or Family Film (RO) în calitate de Lighting and Compositing Artist. Ulterior a ales o carieră mai tehnică, apecializându-se pe programare în Python la 3DEXCITE (DE) și TurboSquid, sau pe inginerie software la Shutterstock. În 2014 a început colaborarea cu artista română Saint Machine, la proiectul interdisciplinar Hybrid Sensorium, urmat de Incremental God, ambele fiind prezentate cu succes la festivalul Ars Electronica sau RADAR, printre altele. 

Sabin Șerban (RO)
Competiție VR

Sabin Șerban este un dezvoltator și designer de experiență în domeniul realității augmentate și al realității mixte, împreună cu colegii săi din Augmented Space Agency. El folosește medii digitale pentru a crea experiențe innovative care deschid aceste forme de expresie și le fac mai accesibile tuturor. Este foarte interesat de „Internet of Things” și cercetează aplicații ale inteligenței artificiale prin machine learning și deep neural networks în contextul simulărilor gamificate și ale scenariilor de antrenament.

Andreea Centea (RO)
Competiție VR

Îndrăgostită de viață, muzică, evenimente și tehnologii imersive, Andreea este co-owner al Loop Virtual Reality Solutions și explorează universuri virtuale din 2016. Posibil să o fi întâlnit la câteva festivaluri muzicale sau evenimente tech, de fiecare dată din ce în ce mai entuziasmată să te teleporteze în lumi noi și să împărtășească posibilitățile infinite pe care realitatea virtuală le are de oferit. Organizator de evenimente, om de PR și mereu creând noi legături, visul ei este acela de a uni lumile minunate ale tehnologiei cu arta, știința și tot ce are viața de oferit pentru a crea și livra proiecte noi și inedite.

Matea Milić (HR)
Pitch, please!

Matea Milić lucrează din 2012 pentru compania de producție Hulahop, unde colaborează la producția și distribuția de filme documentare și de animație. Din 2015 este producătorul Festivalului Internațional de Film de Animație Animafest Zagreb. Participă ca jurat și membru al comitetelor de selecție la festivaluri din țară și din străinătate, face parte din echipa Rise & Shine Pitching Lab și coordonează Animation Festival Network.

Mirela Vlad (RO)
Pitch, please!

Mirela Vlad predă în Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, departamentul ANIMAȚIE și INTERACTIVITATE cursuri care se situează la convergența dintre artă și tehnologie. Coordonează proiecte care utilizează animația 2D și 3D, motion capture, fotografia, realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR). A lucrat în studiouri de animație, având experiență în realizarea filmelor de lungmetraj 3D și a serialelor de animație 2D și 3D pentru televiziune. Coordonează workshop-uri de animație și design pentru copii și studenți.

Pedro Serrazina (PT)
Pitch, please!

Pedro Serrazina este regizor premiat, lector universitar și cercetător în domeniul animației. Primul său scurtmetraj, „Poveste cu o pisică și luna”, a avut premiera internațională la Festivalul de la Cannes în 1996 și de atunci a fost inclus des în retrospective și festivaluri. Este co-editor al publicației „Animation Practice, Process and Production” și al edițiilor speciale IJFMA „Animated Space: engaged animation for the space(s) we live in” și „Truth of Matter: process and perception in expanded animation practice”. Este membru al Societății pentru studii în animație și adevăr extatic. A fost directorul celei de-a 45-a ediții a Festivalului Cinanima și în prezent lucrează la filmul „What remains of us”. Colecționează discuri și romane grafice

Maia Ostafi (RO)
Minimest

În vârstă de 8 ani, Maia este pasionată de lectură, dans, muzică, grădinărit și joacă. Este un copil bun ca pâinea caldă, iubitoare și atentă la nevoile celor din jur. Adoră să petreacă timp cu familia și prietenii.

Robin Groves (RO)
Minimest

Robin este elev în clasa I la Școala Montessori Monterra și este un mare iubitor de filme de animație, de la procesul de creare al acestora până la vizionarea lor. Este foarte curios și îi place să descopere lumea în maniera proprie. Este pasionat de desen și în timpul liber creează benzi desenate. Tehnica realizării animațiilor stop-motion îl fascinează, fiind inspirat de profesia tatălui său. Îi place foarte mult să călătorească pentru că descoperirea lumii îl face foarte fericit și își dorește mult să ajungă în Italia.

Vladimir Călinoiu (RO)
Minimest

Vladimir, este elev in clasa a IV-a la Scoala Spectrum -ICHB Bucuresti, este pasioant de matematica, engleza si fotbal, ii plac filmele de comedie, actiune si animatiile, asculta muzica Pop Rock si Rap, ii plac drumetiile in natura si cursele de bicicleta si trotineta in SkatePark. Ii place sa calatoreasca, in aceasta vara a calatorit singur la Londra pentru a studia limba engleza la o universitate de prestigiu, a vizitat peste 10 tari si a descoperit cultura si gastronomia europeana, africana si asiatica.

Cinemateca Eforie
Capacitate: 250 de persoane
Strada Eforie 2, Bucuresti
CINETic UNATC
Capacitate: 40 de persoane
Str. Tudor Arghezi 3B 3, Bucuresti
Cinema Elvira Popescu
Capacitate: 183 de persoane
Bulevardul Dacia 77, Bucuresti
Institutul Cervantes
Capacitate: 112 de persoane
Bulevardul Regina Elisabeta 38, București

Bucureștiul participă la festival! 

Locațiile noastre preferate s-au alăturat Festivalului Animest!

Acestea vor oferi reduceri tuturor celor care prezintă o acreditare, festival pass sau bilete la Animest, pe toată durata festivalului, între 7 și 16 octombrie 2022.

Găsiți mai jos beneficiile oferite de fiecare locație parteneră. 

Ne vedem în oraș!

 

Random Space


Daily slices of life in the backyard. Random Space - co-working house and outdoor bar. Nesofisticat, nepretențios, locul unde there’s no wrong way, la Random Space poți să vii pentru o bere craft, un meeting la prânz sau un event în care să afli ce mai este nou în materie de artă contemporană, muzică, film, gastronomie. Sau dacă vrei să lucrezi liniștit în grădină, ca și când ai fi la tine acasă. La Random poți sa fii royal junkie sau să vii în timpul saptamanii îmbrăcat în hainele de duminică. La noi găsești unele dintre cele mai căutate beri craft (Hop Hooligans, Brewdog), vinuri românești de la crame de familie, puțin întâlnite prin alte locuri, iar băuturile pe bază de rom sunt sufletul meniului.

Ofertă: 15% reducere

 

 

 

Adresa: Popa Petre 21, Bucuresti
Orar: L-J 17:00-23:00 / V 17:00-24:00 / S 14:00-24:00 / D 14:00-23:00 

 

Londohome


Londohome se află într-o casă cu curte și viță de vie de pe o stradă liniștită din centrul Bucureștiului. Deși este în primul rînd o cafenea, Londohome găzduiește frecvent evenimente muzicale, literare, proiecții, întîlniri și discuții publice. La noi puteți cere cu toată încrederea o limonadă pe timp de vară și un ceai de ghimbir pe vreme de iarnă. Cu aceeași îndrăzneală ne puteți propune un proiect artistic, iar noi vom face totul ca să venim în întîmpinarea acestuia

Ofertă: 10% reducere la anumite băuturi

 

 

 

 

Adresa: David Propargescu 31, Bucuresti
Orar: L-D 14:00-00:00

 

 

Tartelicious


Mic atelier artizanal de tarte dulci deserturi, dar si quiche-uri, cu ingrediente sezoniere si combinatii inedite. Tarte pofticioase pentru persoane delicioase.

Ofertă: 10% reducere

 

 

 

 

Adresa: Ion Brezoianu, 35, Bucuresti

Orar: L-S 11:00-19:00/ D 11:00-16:00

 

 

Miss Ale Central Culture


Spațiu creativ, unde cocktailurile, mâncarea, vinilurile și proiecțiile de film în microcinema se îmbină. 

Ofertă: 15% reducere

 

 

 

 

 

Adresa: Constantin F Robescu Nr 2, Bucharest, Romania

Orar: L-D 10:00-22:00


 

ROOM21


Room21 e o cameră plină de contraste, un demers despre optimism și despre alegeri smart, o platformă atent curatoriată ce prezintă produse locale, dar și designerii, studiourile, micile fabrici sau meșteșugarii care le fac posibile.

 

Ofertă: 10% reducere la articole selectate din show-room
 

 

 

 

Adresa: Str. Turnescu nr 1, Bucuresti

Orar: 8/9 Oct, 13/14/15/16 Oct 11:00-19:00


 

OTOTO


Ne-am angajat să facem din OTOTO o alegere de top în ceea ce privește stilul de viață sustenabil în România și suntem foarte entuziasmați să creăm un magazin destinație unic, o scenă în care simplitatea materialelor, designul și artizanatul pot fi consumate, savurate și înțelese pe deplin într-un ritm lent de către comunitatea noastră. Credem într-o lume în care nu există compromisuri între design și sustenabilitate, între grija pentru tine și grija pentru planetă. Credem că oamenii sunt dispuși să se schimbe dacă alegerile mai bune și mai durabile sunt mai "la îndemână". Dorim să ne alăturăm și să sprijinim mărcile care aduc schimbarea în materie de modă și stil de viață sustenabil."

Ofertă: 10% reducere la toate magazinele Ototo

 

 

 

Adrese:

OTOTO Dorobanti, Calea Dorobanti 239

OTOTO Amzei, Mendeleev 5

OTOTO Victoriei, Calea Victoriei 153

Orar: L-V 08:00-21:00/ S,D 09:00-21:00

 

m60


M60 Cafe este un loc în care puteți descoperi și savura noua și incitantă mișcare a cafelei de specialitate, un local pentru căutătorii neliniștiți de gusturi autentice și o gazdă atentă pentru iubitorii de mâncare.
Scopul nostru este de a combina simplitatea, calitatea și detaliile semnificative. Acesta este motivul pentru care am creat un mediu scandinav, ca acasă, în inima orașului.
M60 este, de asemenea, un loc de lucru și de socializare, special conceput pentru lucrătorii creativi, călătorii cu normă întreagă și locuitorii din mediul urban

Ofertă: 10% reducere

 

 

 

Adresa: Str. Mendeleev 2, Bucuresti

Orar: L,M 08:00-18:00/Mi-D 08:00-22:00

 

mercato Kultur


Grădină în aer liber cu mâncare, băuturi și evenimente. 
Un adăpost dedicat culturii urbane menit să vindece orașul, care reunește artiști, creatori de conținut și artizani de mâncare grozavă într-un spațiu uimitor, într-un spațiu neconvențional lângă prietenii noștri de la Ambasada Germaniei.

Ofertă: reducere 10% la bar

 

 

 

 

 

Adresa: Gheorghe Demetriade 6-10, Bucuresti

Orar: M-D 12:00-00:00

 

Cafe Verona


Cafe Verona împarte adresa din Str. Arthur Verona* nr. 13 cu librăria Cărturești. De fapt, așa cum au constatat mulți dintre cei care ne-au vizitat, spațiul cafenelei este de fapt o anexă a librăriei. Aici au loc lansări de carte, conferințe, expoziții și diverse evenimente care îmbogățesc viața culturală a Bucureștiului. Deschisă în 2009, la un an după extinderea librăriei, Grădina Verona se află la câțiva pași, pe aceeași stradă, la numărul 15. 
Vara, este locul perfect pentru a vă răcori cu o limonadă sau cu o bere bună, la umbra oferită de vegetația abundentă.
Sunt aproximativ 400 de locuri și există un spațiu bine protejat de intemperii.  În sezonul rece, puteți participa la târguri gastronomice, savurând un ceai sau o cană de vin fiert .
Meniul este unul diversificat, oferind în permanență și opțiuni pentru vegetarieni.

Ofertă: 10% reducere la băuturi

 

 

Adresa: Pictor Arthur Verona 13-15, Bucuresti

Orar: L-D 10:00-22:00

 

Cajuki


Selecție atent aleasă de branduri sustenabile pentru bebeluși, copii și adulți. Bumbac organic în cele mai frumoase culori și printuri. Design simplu, materiale confortabile pentru 0-10 ani. Sneakers Veja și Novesta pentru copii & adulți.

Ofertă: 15% reducere folosind codul "animest" pe durata festivalului

 

 

 

 

Adresa showroom: Transilvaniei 3, Bucuresti 

Orar: L-V 11:00-17:00 ( cu telefon in prealabil)

 

balls.


Informal, confortabil, nostalgic și foarte personal, ne dorim ca "balls." să fie pentru toată lumea și toate buzunarele. chiftelele și cultura din jurul lor au fost idea inițială a poveștii noastre începută în 2019, meniul îmbogățindu-se firesc prin oamenii care ne-au călcat pragul - colegi și clienți deopotrivă. 
permanent în meniu și în regim quick service avem trei supe, șapte tipuri de chiftele simple sau marinate și câteva garnituri. rețete simple dar cinstite, executate corect și mai ales, cu o constanță la care ținem enorm. "bistro" pentru că experimentăm adesea rețete și idei noi, ediții speciale limitate de sezonalitate, găzduim mese întinse cu meniu fix și clinchete zgomotoase de pahare. (orice ar zice codul bunelor maniere)

 

Ofertă: 20% reducere

 

 

Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta 26, București 

Orar: L-S 11:00- 22:00/ D 12:00-22:00

 

BAR A1


Un loc la hip, fresh and cool, cu un meniu de mâncare grozav și o selecție uimitoare de vinuri. Dacă vii la ora prânzului și găsești o masă afară, poți vedea tot orașul zumzăind pe lângă tine.

Ofertă: 10% reducere

 

 

 

 

 

 

Adresa: Amzei 1, Bucuresti

Orar: L-D 09:00-23:00

 

URBAN DADA


Urban Dada (parterul Teatrului Național București, intrarea din Tudor Arghezi) este un restaurant nou unde te așteaptă ouă poșate cu guacamole, pancakes cu sirop de arțar, tartar de
somon cu sos de mango, wok teriyaki, coaste suculente cu sos chimichurri, flatbread crocant, lava cake și pavlova, plus multe altele, inclusiv cafea bună de savurat pe terasă sau pe
canapelele confortabile.

Ofertă: 15% reducere

 

 

 

 

ZEBRA CAT


Bubble Tea Station, cool & fresh cu cele mai exotice arome si ingrediente naturale!

Ofertă: 10% reducere

 

 

 

Adresa: Tache Ionescu 8A, Bucuresti

Orar: L-S 10:00-21:30/ D 12:00-21:00

 

 

Hartă cu toate locațiile:

Animest Christmas Special 2022
În decembrie, copii au sărbătorit Crăciunul alături de Animest, cu ateliere și filme de animație inspirate de sărbătorile de iarnă. Evenime..
Citește mai mult
Scurtmetrajul portughez Ice Merchants, recompensat cu Trofeul Animest 2022
Peste 10.000 de participanți la ediția cu numărul 17 Ice Merchants, producția portugheză semnată de João Gonzalez, a cucerit juriul competiț..
Citește mai mult
Premiile Animest 2022
Trofeul Animest Ice Merchants, r. João Gonzalez (Portugalia 2022, 14 min)   Mențiune specială pentru scurtmetraj The Garb..
Citește mai mult
Zece zile de aventură în lumea magică a filmului de animație: Începe cea de-a 17-a ediție a Festivalului Animest!
Animest.17 e aici! Sărbătoarea filmului de animație debutează astăzi, pe 7 octombrie, de la 18:30, cu proiecția specială Le Petit Nicolas, câști..
Citește mai mult
Animest.17: Staruri ale animației internaționale, proiecții online și un cine-concert de senzație
Au mai rămas doar câteva zile până la debutul celei de-a 17-a ediții Animest (7-16 octombrie, București), în cadrul căreia peste 340..
Citește mai mult
Trippy, Creepy, Animusic Night: Proiecții și petreceri pentru iubitorii de animație cu gusturi excentrice
La cea de-a 17-a ediție Animest, nopțile albe dedicate bizareriilor animate se întorc la formula care le-a consacrat: pe marele ecran, în ..
Citește mai mult
Animația portugheză, celebrată la Animest.17
Începând de astăzi, programul și biletele la festival sunt disponibile online Fiecare ediție a Festivalului Animest vine cu un bilet de..
Citește mai mult
Competiția Românească Animest: 14 invitații în lumea imaginației
O oglindă a procesului parcurs de animația românească de-a lungul timpului, secțiunea competițională Animest dedicată scurtmetrajelor autohtone ..
Citește mai mult
Competiția Minimest, ateliere intensive de animație și alte câteva surprize rezervate copiilor la Animest.17
Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație. În fiecare toamnă, distracția continuă la Anim..
Citește mai mult
Animate the Love: Despre iubire, sub toate formele ei, la cea de-a 17-a ediție Animest
Iubirea e o întâlnire mult așteptată. Sau e ceva ce simți atunci când faci ceva cu plăcere. Iubirea e în gesturile mici, &icir..
Citește mai mult
Filme de Oscar și povești care au cucerit generații - în luna octombrie, la Animest
O sărbătoare dedicată filmului de animație și un eveniment care dizolvă barierele dintre generații, Animest este locul în care cele mai importan..
Citește mai mult
Artistul japonez Masaaki Yuasa, creatorul filmului cult Mind Game, vine la Animest.17
Regizorul, scenaristul și animatorul Masaaki Yuasa, una dintre cele mai influente figuri ale animației contemporane, vine în România, la c..
Citește mai mult
Competiția internațională Animest.17: soare, dragoste și optimism în cea mai diversă selecție din istoria festivalului
Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (7-16 octombrie, București), singurul eveniment cinematografic din România care califică fi..
Citește mai mult
Căutam voluntari pentru Animest.17!
Se întâmplă să avem nevoie de tine. Animest o să ne țină din nou ocupați 10 zile din octombrie, ca în fiecare an.  Noi pu..
Citește mai mult
Pitch, please! Încep înscrierile pentru concursul Animest dedicat scurtmetrajelor animate aflate în pre-producție
Vești bune pentru sertarul cu idei de filme scurte! Până pe 12 septembrie, proiectele de scurtmetraj de animație au șansa de a intra în pr..
Citește mai mult
Animest Hot Points: o întreagă serie de picturi murale din cartierele bucureștene, în căutarea unor autori
Zidurile punctelor termice din cartierele bucureștene devin Animest Hot Points în preajma Festivalului Internațional de Film de Animație Animest..
Citește mai mult
Le Petit Nicolas, faimosul personaj de benzi desenate creat în anii ’50, își întâlnește creatorii în filmul care va deschide Animest.17
Micuțul Nicolas, personajul care a marcat copilăria unor generații întregi de cititori din întreaga lume, îi invită la joacă pe crea..
Citește mai mult
10 cineaste selectate pentru participarea la Sisterhood of Young Animation Auteurs
Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), primul și cel mai amplu program de studiu din România dedicat creatoarelor din industria..
Citește mai mult
Animest.16: Summer Special
O ediție-capsulă a celui mai mare festival de animație din România, între 1 și 5 iunie, la București   Pentru cei mari, dar și ..
Citește mai mult
De astăzi, creatoarele din industria de animație se pot înscrie în programul Sisterhood of Young Animation Auteurs, powered by Animest
După succesul primei ediții, Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA) revine la Animest.17, oferind noi oportunități de dezvoltare ..
Citește mai mult
Start înscrierilor la cea de-a 17-a ediție Animest!
Animest, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din țară, deschide perioada de înscrieri pentru ediția cu numărul 17, progra..
Citește mai mult