Editia 6
Shane Acker este regizor, animator şi designer. 9 este lungmetrajul său de debut, bazat pe scurtmetrajul său cu acelaşi nume, nominalizat Premul Academiei Americane de Film şi câştigător al unui Oscar Studenţesc. Filmul i-a avut ca producători pe Tim Burton şi Timor Bekmambetov şi a fost lansat de Focus Features în 2009. Scurtmetrajul de 11 minute 9 a avut premiera la festivalul Sundance în 2005, a obţinut numeroase premii, printre care Best in Show la SIGGRAPH Electronic Theatre, şi a fost nominalizat la Oscar în 2006. Shane are o pregătire multidisciplinară. Înainte de a deveni realizator de filme, a studiat câţiva ani arhitectura. A absolvit cursurile universităţii UCLA, de unde a primit atât o diplomă de master în arhitectură, cât şi una de master de arte frumoase în animaţie. Shane a creat de curând Isopod, un studio de producţie de animaţie, în Los Angeles, împreună cu Greg Little, Jack Mitchell şi studiourile Brown Bag din Dublin. În prezent, lucrează ca regizor la prima producţie a studioului Isopod, Deep.
Anna Solanas lucrează de 10 ani în lumea animaţiei cu păpuşi, realizând filme împreună cu Marc Riba. Cei doi au realizat până acum şase scurtmetraje, care au fost selecţionate în mai mult de 700 de festivaluri din întreaga lume şi care au câştigat 100 de premii. În cadrul companiei de producţie pe care au înfiinţat-o în 2005 la Barcelona, I+G Stop Motion, ei lucrează în prezent la un nou serial de televiziune, Triton – micul vrăjitor, al cărui episod-pilot a fost difuzat în iarna anului 2010. De asemenea, ei lucrează la un film de lung metraj, intitulat Errònia.
Născut în 1986, Gerlando Infuso urmează studiile Şcolii superioare de arte vizuale La Cambre din Bruxelles. Primul său scurtmetraj, Margot, realizat în anul trei, a câştigat Premiul Junior al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy. În 2009, Milovan Circus a fost recompensat cu mai multe premii, precum cel al publicului de la Festivalul Anima din Bruxelles. În luna iunie a anului 2009, este contactat de cântăreaţa franceză RoBERT, care îi propune să regizeze videoclipul pentru melodia ei Ange et Démon („Înger şi demon”), coloana sonoră a noului parfum de la Givenchy.
Cecilia Felméri, regizor de film, a studiat la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca şi a terminat un master la UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti. Scurtmetrajele sale, Minute Infinite (scurtmetraj de ficţiune, 2011), Matei, Matei (documentar de animaţie, 2010), Cucul (scurtmetraj de ficţiune, 2008) au fost selecţionate în competiţiile festivalurilor de la Locarno, Varşovia, Mar del Plata, Leipzig. În 2010, a câştigat la Anim’est Premiul pentru Cel mai Bun Film Românesc (Matei, Matei). A primit două nominalizări la Premiul Gopo pentru Cel mai BunScurtmetraj, pentru filmele Cucul (2009), respectiv Matei, Matei (2011).
Istoric de artă şi critic de film, regizor. Redactor-şef al revistei Animafilm între 1979 şi 1981. Lector la Rhode Island School of Design din Providence, SUA (din 1988). Director artistic al Festivalului de Film de Animaţie Animator din Poznan, Polonia (din 2007). A realizat filme documentare, experimentale şi de animaţie, dintre care: Eu sunt providenţa: Povestea lui H.P. Lovecraft şi a oraşului său (1997), Gus Van Sant (1998 – în colaborare cu Slawomir Grünberg), Insula lui Jan Lenica (1998), Călătoriile lui Daniel Szczechura (2005), Strada Olney nr. 106 (2007), Puricele sicilian (2008), Panta Rhei (2008), Aquatura (2010), Alfred chreyer din Drogobâci (2010), AE (2011). Printre cărţile sale se numără Disney nu a fost singurul (2000), Wenders, du-te acasă! (2006). A fost curatorul unor retrospective ale filmelor de animaţie poloneze la Muzeul de Qrtă Modernă din New York (2003) şi la Centrul Pompidou din Paris (2004).
Artist născut la Montreal, Steven Woloshen (licenţă şi master de arte frumoase în Studio Arts) a lucrat la realizarea a numeroase scurtmetraje şi instalaţii, încă din 1982. A fost invitat să-şi prezinte opera în întreaga lume, a ţinut conferinţe pe tema tehnicilor de film realizat direct pe peliculă şi i-a fost încredinţată realizarea de filme-unicat pentru centre de artă, festivaluri internaţionale de film şi galerii. În 2010 a publicat prima sa carte despre declinul şi salvarea tehnicilor de film realizat manual, intitulată: Reţete de reconstrucţie: Cartea de bucate a regizorului cumpătat.
Lucian Stan, cunoscut ca DJ Vasile, este DJ de radio din 1990 şi DJ de club din 1993. Este unul dintre artiştii care au pus bazele muzicii electronice în România şi membru fondator al trupei Shukar Collective, un proiect revoluţionar care explorează ritmurile tradiționale ale ursarilor prin tehnici moderne de sampling digital. A lucrat la posturi de radio precum: Radio România, Radio Nova, ProFM. În prezent lucrează la Radio Guerilla, unde realizează emisiunea Zona Liberă, singura emisiune din FM care difuzează muzică electronică românească.
Hypno (Bogdan Moldoveanu), este unul dintre cei mai activi şi mai apreciaţi regizori de clipuri publicitare din România. De asemenea, este cel care semnează regia spoturilor oficiale Anim’est din 2008 până în prezent.
Animator şi regizor danez. Lucrările sale sunt atât narative, cât şi abstracte, cu accent atât pe partea de realizare materială, cât şi pe expresie şi pe transpunerea poveştii în imagine. A primit o diplomă de licenţă de Arte Frumoase în animaţia de personaje de la celebra şcoală The Animation Workshop din Danemarca, în 2010. În prezent studiază regia de film în Copenhaga, la Super 16, şi lucrează freelance ca regizor şi animator. Tobias a câştigat anul trecut la Anim’est 2011 Premiul pentru Cel mai Bun Videoclip, pentru Out Of The Forrest, scurtmetraj având drept coloana sonoră melodia Slow Show - The National.